U17: az utolsó pillanatban vesztettünk pontokat Szlovákia ellen

2015. október. 26., 15:22   |    

U17: az utolsó pillanatban vesztettünk pontokat Szlovákia ellen

A magyar válogatott a románoktól elszenvedett vereséggel (1-2), a szlovák a grúzok elleni 4-3-as győzelemmel kezdte meg szereplését a magyarországi rendezésű Európa-bajnokságon, ezért a két csapat egymás elleni találkozója előtt a mieink számára volt fontosabb a győzelem. A felcsúti Pancho Arénában rendezett találkozó előtt Szélesi Zoltán három helyen változtatott kezdőcsapatán, Gajda Márkó, Kundrák Norbert és Kiss Bence került be az együttesbe.

Jól kezdtük a mérkőzést, a félidő feléig több ígéretes akciónk is futott a szlovák térfélen, a 24. percben pedig megszereztük a vezetést: Bévárdi Zsombor két védő között becselezte magát a szlovák 16-oson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától. A megítélt tizenegyesből Virág Ákos a jobb felső sarokba bombázott (1-0). A gól után maradt a magyar fölény, a szlovákok csak a játékrész hajrájában jöttek ki a szorításból, igaz, az utolsó percekben két lehetőségük is adódott a gólszerzésre, ezeknél azonban nem voltak kellően határozottak.

1026_U17HUNSVK5|

A fordulás után a szlovákok mezőnyfölényben játszottak, mégis mi alakítottunk ki veszélyesebb lehetőségeket a kontráinkból. Az 55. percben Bévárdi Zsombor egy teljesen fölösleges szabálytalanságért megkapta második sárga lapját, a kiállítással alaposan megnehezítve a csapat dolgát. A folytatásban a vendégek jelentős mezőnyfölényben futballoztak, főleg azt követően, hogy Szabó Levente is megkapta második sárgáját a 69. percben, ezzel nyolc mezőnyjátékosra fogyatkozott a csapatunk.

A hajrában beszorultunk a kapunk elé, de nagyot küzdve tartottuk az előnyt, egészen a négyperces hosszabbítás végéig, amikor egy távoli lövés után Varga Ádámról kipattant a labda, az érkező Ladislav Almási pedig közelről az üres kapuba helyezett (1-1), beállítva a végeredményt. A csoport másik mai mérkőzésén Grúzia 3-0-ra legyőzte Romániát. Az utolsó forduló előtt a szlovákok négy, a grúzok és a románok három-három, a mieink egy ponttal állnak a csoportban. Csütörtökön 13.30-tól, a felcsúti Pancho Arénában Grúzia ellen fejezzük be a szereplést a tornán.

- Az eltervezett játékunkat alapvetően meg tudtuk valósítani, helyzeteket alakítottunk ki, de a döntő momentumokban hozott egy-egy elhamarkodott döntés miatt nem tudtuk megszerezni az igazán fontos második gólunkat - mondta Szélesi Zoltán. - A fiatalokra jellemző vehemenciát, a talán túlzott akarást meg kell tanulni jobban kezelni annak érdekében, hogy céljainkat megvalósíthassuk, és elkerüljük az olyan szituációkat, mint amelyeknek a végén a játékvezető piros lappal büntetett bennünket. Az utolsó percben a kezünkből kicsúszó győzelem ellenére büszke vagyok a játékosaimra, mert óriási akarattal küzdöttek, és állták a szlovák rohamokat kettős emberhátrányban is.

Magyarország-Szlovákia 1-1 (1-0)
Magyarország: Varga Ádám - Pratsler Benjámin, Virág Ákos, Berdó Máté, Gajda Márkó - Bévárdi Zsombor, Kiss Bence (Németh Gergő, 84.), Stoacovici Dávid, Lakatos István (Deutsch László, 75.) - Szabó Levente, Kundrák Nornert (Tímári Norman, 61.)
G.: Virág a 24., ill. Almási a 84.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS