Magyar Kupa: Kispesten nyert a Kozármisleny

2015. október. 28., 19:57   |    

Magyar Kupa: Kispesten nyert a Kozármisleny

A baranyai csapat a Puskás Akadémia és a DVTK búcsúztatása után közel került egy újabb nagy skalp megszerzéséhez.

Szerdán hét mérkőzést játszottak le a Magyar Kupában, ezúttal is akadtak élvonalbeli csapatok, amelyeknek meggyűlt a bajuk alacsonyabb osztályú riválisukkal. A DVSC-Teva kapufa-lövésben jeleskedett ugyan, de gólt nem tudott szerezni a Szeged gyulai otthonában, így nem tudott előnyt szerezni a hazai visszavágóra. A debrecenieknél sokkal rosszabbul járt a Honvéd, amely 2-1-re kikapott hazai pályán a Kozármislenytől. A több élvonalbeli rutinnal rendelkező játékost is foglalkoztató harmadosztályú együttes a Puskás Akadémia és a DVTK ellen már bizonyította, hogy hazai pályán fel tudja venni a versenyt az OTP Bank Liga csapataival, most idegenben is sikerült bravúrt elérnie. A Bozsik-stadionban a hazaiak büntetőt hibáztak az első félidőben, a fordulás után Wittrédi Dávid bombagóljával és Kirschner Krisztián találatával pedig már kettővel is vezettek a mislenyiek. Souleymane Youla szépített ugyan, de a Honvédnak így is hátrányból kell kezdenie az idegenbeli visszavágót.

Az NB III Keleti csoportját hibátlan mérleggel vezető Nyíregyháza is magasabb osztályú riválist győzött le, a Sopron ellen aratott 4-1-es sikerével fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát. Az ugyancsak NB III-as Tiszaújváros érvényesítette a papírformát, 3-0-ra győzte le az ország legnemzetközibb csapatát, a BLASZ I-es Internationale CDFSE-t. Az Újpest FC régen aratott olyan magabiztos győzelmet, mint a ZTE ellen, az NB I-be kerülését küzdő zalaiak saját közönségük előtt ötven perc alatt öt gólt kaptak a minden tekintetben föléjük kerekedő lila-fehérektől.

A Ferencváros mintegy hatvan percig ugyanolyan ellenállhatatlanul futballozott a Csákvár ellen, mint bajnoki mérkőzései nagy részén, igaz, a 13. perctől kezdve tíz ember ellen játszott, Gróf kapust ugyanis még az első negyedóra vége előtt kiállították. Leandro a 25. percben szerzett vezetést a zöld-fehéreknek, majd sorrendben Sesták, Busai és Varga Roland lőtt gólt, ezt követően a hazaiak azt is megengedhették maguknak, hogy visszavegyenek a tempóból, és a megszokottnál pontatlanabbul játsszanak. A lelkes csákváriak kihasználták ezt, és tíz emberrel is szépíteni tudtak: a 92. percben Csilus Ádám piros lapot érő szabálytalansága után Molnár Csaba értékesítette a megítélt büntetőt, beállítva a 4-1-es végeredményt.

A Haladás a múlt héten másodszorra is legyőzte a Videoton FC-t az OTP Bank Ligában, a kupameccsen azonban revánsot vettek a fehérváriak, akik a szombathelyi nevelésű Kovács István 54. percben szerzett találatával szereztek vezetést, és fórjukat megtartották egészen a lefújásig.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Nyíregyháza–Soproni VSE 4–1 (3–0)
Gólszerző: Pölöskey a 17. és a 30., Rezes a 25., Szokol a 63., ill. Károly B. a 80. percben

Tiszaújváros–Inter CDF 3–0 (2–0)
Gólszerző: Katona B. a 23., a 35. és a 82. percben

Budapest Honvéd-Kozármisleny 1-2 (0-0)
Gólszerző: Youla a 62., ill. Wittrédi az 50., Kirchner az 57. percben

ZTE FC - Újpest FC 0-5 (0-4)
Gólszerző: Mohl a 16., Sallói a 20., Andrics a 36., Perovics a 45., Perovics az 50. percben

Szeged 2011-Grosics Akadémia-DVSC-Teva 0-0

Ferencváros–Csákvár 4-1 (2-0)
Gólszerző: Leandro a 25., Sesták a 32., Busai a 48., Varga az 51., ill. Molnár a 92. percben

Szombathelyi Haladás–Videoton FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kovács az 54. percben

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS