U17: elitkört érne a csütörtöki győzelem
U17 férfi   |   Archívum   |   2015. október. 28., 18:56
U17: elitkört érne a csütörtöki győzelem

A magyar U17-es válogatott csütörtökön 13.30-tól Grúziával játszik Eb-selejtező mérkőzést a Pancho Arénában. Ha nyer, szinte bizonyosan ott lesz a tavaszi Eb-selejtező elitkörben.

U17-es válogatottunk két mérkőzés után a negyedik helyen áll Európa-bajnoki selejtezős csoportjában, de ez korántsem jelenti azt, hogy a minitorna utolsó fordulója előtt ne lenne reális esélye a továbbjutásra. A románok (1-2) és a szlovákok (1-1) ellen is szoros meccseket játszottunk, utóbbi összecsapáson egyértelműen az ellenfél fölé nőttünk, de kettős emberhátrányban, a négyperces hosszabbítás utolsó percében a szlovákok begyötörték az egyenlítő találatot.

- Természetesen nyomot hagyott a játékosokban, hogy az első két mérkőzésen nem sikerült nyerni, annak ellenére, hogy mindkét találkozón dominálni tudtunk, és megvoltak a helyzeteink a jobb eredmény eléréséhez - mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi edző. - Ha az első két mérkőzés jobban sikerült volna, akkor is eredménykényszer alatt kellene a grúzok ellen játszanunk, vagyis a csütörtöki találkozó szempontjából semmi sem változott. Sokat beszélgettünk a srácokkal, igyekeztünk rendet rakni a fejekben, úgy látom, mostanra mindenki túltette magát az eddigi mérkőzéseken, és már csak a grúzok elleni összecsapásra koncentrál.

A csoport szoros, még egyik csapat sem érezheti magát a tavaszi elitkörben, akár az élen álló szlovákok is lemaradhatnak a biztos továbbjutást érő első két hely valamelyikéről, amennyiben csütörtökön kikapnak a románoktól. Számunkra egészen bizonyosan sorsdöntő lesz a grúzok elleni összecsapás, amelyet mindenképpen meg kell nyernünk ahhoz, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra. Előfordulhat, hogy négy ponttal sem tudjuk megszerezni a második helyet (amennyiben a szlovák-román meccs döntetlennel ér véget, vagy a szlovákok kikapnak, de jobb lesz a gólkülönbségük, mint a miénk), ám az Eb-selejtező csoportok öt legjobb harmadikja is ott lesz az elitkörben, és a többi minitorna eredményei alapján csütörtöki győzelmünkkel szinte biztosan tagja lennénk ennek a kvintettnek.

- A grúzoknak meccsenként három-négy helyzetük volt, ezek közül mindkét találkozón hármat gólra váltottak - tért rá az ellenfél elemzésére a mieink szakvezetője. - Nekünk a románok és a szlovákok ellen is volt legalább ennyi lehetőségünk, de csak egy-egy gólt szereztünk belőlük. A grúzok kulturált, modern futballt játszanak, megpróbálják türelmes labdakihozatalok után felépíteni támadásaikat. A támadószekcióban remek játékosaik vannak, akik kiválóan szabnak fazont a csapatnak, veszélyesek távoli lövésekből, agresszívan futballoznak, bátran alkalmazzák a pressinget, nem véletlen, hogy ilyen sok gólt szereztek. Felkészültünk a játékukból, de továbbra is a szervezettség, fegyelmezettség kell, hogy legyen az alap a futballunkban.

A mieink helyzetét nehezíti, hogy két kulcsemberünk eltiltás miatt nem lehet ott a találkozón: a románok elleni gólt szerző, és a szlovákok elleni gól előtt tizenegyest kiharcoló Bévárdi Zsombor, valamint a csatárposzton végig veszélyesen játszó Szabó Levente is piros lapot kapott Szlovákia ellen. Emellett a keretből többen kisebb sérüléssel bajlódnak, és csak a mérkőzés napján dől el, hogy hány futballista lesz bevethető a grúzok ellen.

- A buta kiállítások miatt nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen tizenhat mezőnyjátékost lehetett nevezni a tornára, a két eltiltott mellett pedig ketten sérüléssel bajlódnak, így előfordulhat, hogy összesen két mezőnycserénk lesz az utolsó csoportmérkőzésre. A kialakult helyzet messze van az ideálistól, de a keret minden tagja bizonyította, hogy bízhatunk bennünk, és akármilyen csapattal is állunk ki a találkozóra, szeretnénk megmutatni a válogatott valódi erejét - tette hozzá Szélesi Zoltán.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.