U16: másodszor is legyőztük a románokat

2015. november. 05., 13:00   |    

U16: másodszor is legyőztük a románokat

A magyar U16-os válogatott a héten másodszor is legyőzte a románokat, ezúttal hátrányból felállva 2-1-re nyertünk.

A magyar és a román U16-os válogatott kedden játszotta le első egymás elleni mérkőzését, azon a találkozón a mieink magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak. Csütörtökön délelőtt Diósdon mérte össze erejét a két együttes, és a találkozó első negyedórája hasonlóan alakult, mint az első mérkőzésen: a magyar válogatott irányított, kombinatívabb volt ellenfelénél, több ígéretes akciót is vezetett. A vezetést azonban ezúttal a románok szerezték meg, a 17. percben, egy szögletet követő távoli lövés után a kapusunkról kipattanó labdát Robert Bairam lőtte közelről a hálóba (0-1). Nem fogta meg a gól Belvon Attila együttesét, és a 27. percben sikerült kiegyenlítenünk: egy szép akció végén büntetőhöz jutottunk, amelyet Szoboszlai Dominik értékesített (1-1). A 34. percben már nálunk volt az előny, Horváth Olivér kapott labdát a jobbösszekötő helyén, majd a 16-os vonalának közeléből tanárian tekert a jobb felső sarokba (2-1).

A szünetben kilenc helyen változott meg a mieink összeállítása, részben ez lehetett az oka annak, hogy a fordulás után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, de magyar helyzetekben így sem volt hiány: a 48. percben például kihagyhatatlannak tűnő ziccerig játszottunk ki egy akciót, de Winkler András egy méterről az üres kapu fölé pörgetett. A játékrész második felében a támadásainkba már több hiba csúszott, így újabb gólt nem sikerült szereznünk, másrészt viszont magabiztosan őriztük az előnyt, a vendégek nem jutottak el kidolgozott helyzetig. Végül, ha nem is olyan magabiztosan, mint kedden, de ismét legyőztük a román válogatottat, ezzel a 2000-es születésű korosztály négy meccsen négy győzelemmel, száz százalékos mérleggel zárta az őszt.

- Ezen a mérkőzésen egy kicsit lassabb gondolkodás jellemezte a csapatot, mint általában, a megjátszható területekbe nem kellő időben mozogtunk be, így folyamatos játék sem alakulhatott ki. A győzelemnek természetesen örülünk, hiszen egy jó ellenféllel szemben értünk el, remélem, hogy a jövőben fokozatosan tovább tudunk fejlődni, és a következő mérkőzéseken egyre magasabb játékszínvonal jellemzi majd a futballunkat - értékelt a találkozó után Belvon Attila.

Magyarország-Románia 2-1 (2-1)
Magyarország: Hutvágner Gergely (Kovács Péter, 41.) - Terbe Botond (Barta Barnabás, 41.), Horváth Csanád (Mocsi Attila, 41.), Opavszky Balázs (Bolla Gergő, 41.), Győri Olivér - Csonka András (Kiss Tamás, 41.), Kovács Krisztián - Szerető Krisztofer (Szabó Richárd, 41.), Szoboszlai Dominik (Daróczi Zoltán, 41), Horváth Olivér (Winkler András, 41.) - Tóth Zoltán (Pócsik Botond, 41.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS