U21: egy betegség és Izrael is legyűrte a válogatottat

2015. november. 12., 20:53   |    

U21: egy betegség és Izrael is legyűrte a válogatottat

U21-es válogatottunk egy vírusos gyomorfertőzés miatt alig tudott kiállni Izraelben, a hazaiak elleni Eb-selejtezőre, és végül 3-0-ás vereséget szenvedett.

Rosszul kezdődött a csütörtöki nap az U21-es válogatott számára, reggel több játékos is lázzal, gyomorbántalmakkal ébredt, és mint kiderült, egy vírusos gyomorfertőzés döntötte le őket a lábukról. Hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy a beteg játékosok nem léphetnek pályára az Izrael elleni Eb-selejtezőn, így viszont alig egy csapatra való labdarúgónk maradt a találkozóra. Az UEFA illetékeseivel történt egyeztetések során kiderült, hogy a szabályok nem adnak lehetőséget a mérkőzés elhalasztására, ezért a mieink, a sportszerűséget szem előtt tartva, folytatták a felkészülést a mérkőzésre.

Végül összesen tizenhárom játékossal indultak el a mieink a Ha Moshava Stadionba, ráadásul a kezdő tizenegyből is többen enyhe rosszullétre panaszkodtak a találkozó előtt. A nehézségek ellenére mindent beleadott a válogatott, de a mérkőzés első húsz percében a házigazdák domináltak, szervezett játékunknak köszönhetően komoly helyzetet azonban nem dolgoztak ki. A kemény, sok párharccal dúsított mérkőzés 25. percében a mieink előtt adódott a találkozó addigi legnagyobb lehetősége: Kalmár Zsolt a tizenhatos környékén Vida Máté elé tálalt, aki húsz méterről, laposan, centikkel a jobb kapufa mellé lőtt. Ezt követően feljavult a játékunk, helyenként ígéretesen építettük fel a támadásokat, de nagyobb helyzetet nem dolgoztunk ki. A 38. percben egy hosszú indítás után Nagy Gergő futott ki a kapujából, és az utolsó pillanatban bravúrral tudott menteni az egyedül kapura törő izraeli Din David elől. A 41. percben ismét a magyar csapat előtt adódott helyzet: a kaputól tizenhét méterre jutottunk szabadrúgáshoz, Kalmár Zsolt állt a labda mögé, a sorfalon irányt változtató játékszer pedig kevéssel ment el a jobb felső sarok mellett, egy perccel később Forgács Dávid csúsztatott a kapu fölé egy bal oldali szögletet követően.

A szünetben beállt egyetlen mezőnycserénk, Polgár Kristóf (Botka Endrét rosszullét miatt kellett lehozni), így Robert Kilin szövetségi edzőnek a második félidőre nem maradt több változtatási lehetősége. A második félidő első negyedóráját kiegyenlített játék jellemezte, de a labdát többet birtokló izraeliek a 60. percben vezetést szereztek: labdát veszítettünk a felezővonalnál, ebből gyors ellentámadást indítottak a hazaiak, az akció végén a védelmünkről kipattanó labda Din David elé került, aki 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A kapott gól után kockáztatnunk kellett, ezzel esélyt adtunk a hazaiaknak a kontrajátékra. Próbáltunk nagyobb hangsúlyt fektetni a támadójátékra, ám továbbra is pontatlanságok jellemezték a futballunkat az ellenfél térfelén, így helyzeteket nem tudtunk kidolgozni. A 70. percben Berecz Zsombor vesztett labdát a 16-osunk előterében, szerencsére az izraeliek befejezése nem volt pontos.

A hajrában hiába próbáltunk támadni az egyenlítésért, gólt ismét az izraeliek szereztek, a 85. percben, egy kontratámadás végén Shoval Gozlan kapta meg a labdát a 16-oson belül, és lőtt a jobb sarokba (2-0). Az utolsó percekre teljesen szétesett a védekezésünk, elkészültek az erejükkel játékosaink, így a 93. percben Michael Ohana be tudta cselezni magát a 16-osunkon belülre, és lőtte ki a bal felső sarkot, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

A csoportunk másik mai mérkőzésén Portugália hazai pályán 4-0-ra nyert Albánia ellen, és továbbra is hibátlan mérleggel áll az első helyen.

- Óriási hibákat követtünk el a középpályán, sok labdát adtunk el, és az ebből indított kontrákból kaptuk a gólokat. Természetesen hátráltatta a csapatot a gyomorfertőzés, de nem szabad erre fogni a vereséget, a legnagyobb baj az volt, hogy nem azt játszottuk, amit előre megbeszéltünk. Nem álltunk az emberek mellé, hiányzott a koncentráció a játékunkból, hiába voltak jó pillanataink is, alapvetően nem voltam elégedett a látottakkal. A görögök ellen sokkal jobban kell futballoznunk hétfőn - nyilatkozta Robert Kilin a találkozó után.

Izrael-Magyarország 3-0 (0-0)
Magyarország: Nagy Gergő – Botka Endre (Polgár Kristóf, 46.), Lenzsér Bence, Kocsis Gergő, Hangya Szilveszter – Sallai Roland, Berecz Zsombor, Vida Máté, Kalmár Zsolt, Forgács Dávid – Novothny Soma




A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS