Angliát is megrázta Fülöp Márton halála

2015. november. 13., 17:04   |    

Angliát is megrázta Fülöp Márton halála

A csütörtökön elhunyt válogatott kapus volt külföldi klubjai, játékostársai, tisztelői is kifejezték gyászukat, miután értesültek a tragikus hírről.

A tragikusan fiatalon elhunyt Fülöp Mártont a hazai futballtársadalom szereplői, klubok, vezetők, edzők, volt játékosok, szurkolók gyászolják, de nemcsak Magyarországon okozott megdöbbenést és elmondhatatlan fájdalmat a válogatott kapus halála. A legtöbb együttérző üzenet, részvétnyilvánítás Angliából érkezett, ahol Márton éveken keresztül futballozott, és akárhol járt karrierje során, mindenhol nagy szeretettel gondolnak vissza rá.

Nemcsak volt klubjai, a Sunderland, az Ipswich, a Tottenham, a Coventry, a Leicester City, a Manchester City és a WBA, hanem az összes nagy angol klub, mint a Chelsea, az Arsenal vagy a Manchester United is megemlékezett a kiváló sportemberről hivatalos honlapján, vagy közösségi oldalain.

Roy Hodgsont, az angol válogatott szövetségi kapitányát, Fülöp Márton korábbi edzőjét letaglózta a hír, így nyilatkozott a BBC-nek:

"Nemcsak a családja, hanem az egész futballvilág számára szörnyű ez. Nagyon, nagyon kedves ember volt, vérbeli profi sportoló. Be kell vallanom, mostanáig fogalmam sem volt arról, hogy beteg. Amikor megláttam a hírt, egyszerűen nem akartam hinni a szememnek, kétszer is el kellett olvasnom, hogy felfogjam. Rettenetes".

Roy Keane, az ír futball legendás alakja, Márton korábbi edzője is együttérzését fejezte ki a gyászoló család felé: "Sokkolt a hír, el vagyok keseredve. Remek sportember volt, és ami talán még fontosabb, nagyszerű srác. A legmélyebben együtt érzek a családjával és a barátaival".

"Márton csodálatos ember volt, igazi jó barát, akire mindig lehetett számítani. Benntartott minket a Premiershipben, amikor Craig Gordon megsérült, szakmailag is nagyszerű emlékek fűznek hozzá. A csapat központi alakja volt, nagyon szép emlékeket őrzünk meg róla" - fogalmazott Ricky Sbragia, aki a Sunderlandnél dolgozott együtt Fülöp Mártonnal.

"Egy szelíd óriás volt, igazán tisztelettudó ember. Nagyszerű srác, akit az összes csapattársa kedvelt. Tragikus ez a hír, együttérzek a családjával és barátaival" - így Paul Jewell, aki az Ipswichnél volt a kapus edzője.

A játékostársak közül többek között Shay Given, Ben Foster, Danny Higginbotham és Ledley King is megemlékezett barátjáról, de a közösségi oldalakon együttérző üzenetek ezrei olvashatóak szurkolóktól és futballistáktól a világ minden részéről, gyászolva egy nagyszerű sportolót, és egy nagyszerű embert, akit nagyon fiatalon, nagyon igazságtalanul veszítettünk el.

A hírkategória további hírei

Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

Szövetség
Végső búcsút vettek Müller Sándortól

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS