Ünnepelt a magyar futballcsalád

2015. november. 25., 13:11   |    

Ünnepelt a magyar futballcsalád

A Magyar Labdarúgás Napját a mindenkori férfi válogatottak mellett a korábbi és jelenlegi női válogatottak is együtt ünnepelték az Aréna Hotelben.

Hatvankét évvel ezelőtt, 1953. november 25-én, egy szerdai napon, délután negyed háromkor futott ki a Wembley gyepére az Aranycsapat, hogy megmérkőzzön a házigazda angol válogatottal. Akkor még senki nem sejthette, hogy a magyar válogatott világraszóló 6-3-as győzelmet arat, ezzel megtörve az angolok 90 éve tartó hazai veretlenségét. A sporttörténeti diadal emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban november 25-ét a Magyar Labdarúgás Napjává nyilvánította.

Idén a megszokottól eltérően nem koszorúzással kezdődött a program, mert a Puskás Ferenc Stadion átépítése miatt a toronyépület előtti emlékművet nem lehet megközelíteni. Így a vendégek közvetlenül az Aréna Hotel konferenciatermébe érkeztek, ahol egy különleges fotókiállítás várta a résztvevőket: a magyar válogatott sikeres Európa-bajnoki selejtezősorozatának legszebb pillanatait bemutató fotósorozat segítségével újra átélhette a sikert a vendégsereg. Miután mindenki elfoglalta helyét, Borbély Zoltán, az esemény moderátora mondott köszöntőt, melyben kiemelten üdvözölte a női válogatottak képviselőit.


Dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke köszöntőjében természetesen a válogatott őszi teljesítményét méltatta, valamint megemlékezett az FTC 1965-ben Vásárvárosok Kupája-győztes csapatáról is, ez utóbbiról egy filmet is láthattak a jelenlévők. A köszöntő után Király Gábor teljesítménye előtt tisztelegtek az egybegyűltek: a magyar válogatott kapusa a pótselejtezőkön játszotta le 100. és 101. mérkőzését a válogatottban, és ezzel Bozsik Józseffel együtt vezeti a magyar válogatottsági listát. Ebből az alkalomból az MLSZ elnöke ajándékkal köszöntötte a sportolót.

A rendezvény végén a Beatangok zenekar szolgáltatta a zenei aláfestést a magyar válogatottak jó hangulatú beszélgetésének, amelyben a régi nagy sikerek mellett a novemberi, várva várt Eb-siker részletei is megelevenedtek. A különleges atmoszférájú megemlékezés egy közös ebéddel zárult.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS