Futsal: második helyen jutott tovább válogatottunk

2015. december. 13., 20:16   |    

Futsal: második helyen jutott tovább válogatottunk

A belgák és az angolok legyőzése után a magyar futsalválogatott a vb-selejtező minitorna első helyéért lépett pályára a győri Magvassy-sportcsarnokban, a szintén hibátlan ukránok ellen.

Bár mindkét csapat továbbjutott a rájátszásba, a találkozónak óriási tétje volt, a csoportelső válogatott ugyanis jóval könnyebb sorsolásra számíthat.

A 3. percben szép góllal szereztek vezetést az ukránok, egy sarokrúgás után nem tudtunk felszabadítani, Mykola Grytsyna kapott jó passzt, és kapásból a hálóba lőtt (0-1). Nem törtünk le a gól után, néhány másodperccel később közel jártunk az egyenlítéshez, és az 5. percben Dróth Zoltán büntetőjével meg is szereztük az első gólunkat. A büntető előtt szabálytalankodó Grytsynát egy perccel később második sárga lapja után kiállította a játékvezető. Két percig emberelőnyben játszhattunk, de Ivanyak kapus hatalmas bravúrokat mutatott be, így nem tudtuk átvenni a vezetést. Az ukránok kiegészülése után ziccerig játszottunk egy akciót, de Öreghlaky lövése nem volt pontos. Nyílt volt a meccs, mindkét oldalon helyzetekkel, az ukránok a 10. percben kapufáig is eljutottak. Valamivel többet próbálkozott az ellenfél, de teljesen kiegyenlített volt a találkozó, sajnos nem tudtuk kihúzni kapott gól nélkül a szünetig. Bő egy perc volt hátra, amikor nem tudtunk levédekezni egy szabadrúgás-variációt, a kapu elé betett labdát Ovsannyikov továbbította közelről a hálóba (1-2).

A második félidő elején megint betaláltak az ukránok: egy pontrúgás után Németh lábán pattant meg és kötött ki a magyar kapuban a labda (1-3). A kétgólos hátrány tudatában a magyar válogatott próbálta magához ragadni a kezdeményezést, de jól zárt az ukrán védelem. Hosszú Ádám szép mozdulata után ugyan sikerült a kapuba találnunk, de a labda a lövés előtt már átlépte az oldalvonalat, így a játékvezetők jogosan nem adták meg a gólt. A jó iramú meccsen többször sikerült helyzetbe kerülnünk, de kimaradtak a lehetőségek. Ukrajna sem adta fel a gólszerzés lehetőségét, ellenfelünk főleg pontrúgások után veszélyeztetett. A második félidő tizedik percében Németh került lövőhelyzetbe, de a felső lécet találta el, viszont a labda az érkező Hosszú Ádám elé pattant, aki közelről megszerezte a magyar válogatott második gólját (2-3). A találat felpörgette a csapatot, és át is álltunk a kapus nélküli játékra, így sikerült többször nagy helyzetet kialakítani az Ukrán kapu előtt, gól azonban nem született. Igaz, ki is nyílt a magyar válogatott, egy perccel a gólunk után Osvyannikov került nagy helyzetbe, de a keresztléc kisegítette Tóth Gyulát. A 35. percben öt a négy elleni játékunknál labdát szereztek az ukránok, ismét Osvyannikov lőtt, Rábl hárította a lövést, de a labda kicsúszott a kezéből, és a kapuba perdült (2-4). Két perccel később szép támadás végén Horváth Norbert kapott jó ütemű keresztlabdát, és közvetlen közelről a kapuba lőtt (3-4). Az utolsó percekre beszorítottuk ellenfelünket, de egy ukrán kontra végén Rábl utolsó emberként buktatta a kiugró ukrán csatárt, a jogosan megítélt büntetőt Valenko belőtte (3-5). A végjátékban hiába próbált meg mindent Sito Rivera csapata, nem sikerült újabb gólt szereznie a magyar válogatottnak, így vereséggel zárta a tornát, és második helyen végzett a csoportban.

Nyilvánvalóan az ukrán csapat volt a csoport favoritja – kezdte értékelését Sito Rivera szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – Ráadásul az ellenfél válogatottjában kilenc játékos egy klubcsapatban játszik, így nagyon jól ismerik egymást, összeszokottak, ez nagyon sokat számít. A játékuk agresszív, gyors, a lövéseik erősek és pontosak, így egyértelmű, hogy jelen pillanatban fölöttünk állnak. Ennek ellenére nyerni szerettünk volna. Mindenképpen jó eredmény, hogy tartani tudtuk a lépést Európa ötödik legjobb csapatával. A kapusuk szenzációs napot fogott ki, de az is igaz, hogy gyermeteg hibákat követtünk el, amit ezen a szinten egyből gólra váltanak az ellenfelek. Kétségtelen, hogy ehhez a színvonalhoz és sebességhez nem vagyunk hozzászokva. Ettől függetlenül dicséret illeti a játékosainkat a hozzáállásért és a játékért is. A helyszínre kilátogató nézők nagyon színvonalas meccseket láthattak, és azt is láthatták, hogy a futsal egy nagyon izgalmas és élvezetes játék, amelyben a magyar válogatott magas színvonalat képvisel.

Ukrajna-Magyarország 5-3 (2-1)
Magyarország: Tóth Gyula - Klacsák Bence, Németh Péter, Szeghy Szabolcs, Dróth Zoltán
Cserék: Tihanyi Csaba, Horváth Norbert, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Lovas Norbert, Trencsényi János, Öreglaki Szabolcs, Gál István, Rábl János, Hosszú Ádám

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS