Eb 2016: Újabb jegyeket dobott piacra az UEFA

2016. január. 18., 16:52   |    

Eb 2016: Újabb jegyeket dobott piacra az UEFA

A mai napon a franciaországi Európa-bajnokság összes meccsére megnyílt a jegyvásárlási lehetőség, illetve a határontúli magyarok is igényelhetnek jegyeket válogatottunk Eb-mérkőzéseire.

Az UEFA hétfőn délben lezárta az Európa-bajnoki jegyigénylések második periódusát, majd bejelentette, hogy a mai naptól február 1-ig újabb belépőket tesz elérhetővé a szurkolók számára. Az euro2016.com internetes oldalon elindult új jegyigénylő portál azokat a szurkolókat igyekszik kiszolgálni, akiknek saját csapata nem jutott ki az Európa-bajnokságra, illetve azokat, akik szeretnének jelen lenni az Eb csoportmérkőzésein, de nem feleltek meg a hétfőn zárult szakasz jegyigénylői kritériumainak.

Ez utóbbi azt is jelenti, hogy megnyílik a jegyvásárlás lehetősége azon határontúli magyarok számára, akik szívesen váltanának belépőt a magyar válogatott mérkőzéseire, de sem magyar állampolgársággal, sem magyarországi lakcímmel nem rendelkeznek.

Ezen kívül a magyar szurkolók válthatnak jegyeket olyan mérkőzésekre is, amelyeken a magyar válogatott nem érdekelt. Fontos kitétel azonban, hogy azok, akik a hétfőn lezárult jegyértékesítési szakaszban jelentkeztek jegyekért, a most megnyílt újabb jegyigénylési fázisban már nem vehetnek részt. Számukra a tavasszal megnyíló börze (re-sale platform) ad esélyt a jegyvásárlásra.

Ebben a jegyértékesítési szakaszban nem lehet bármely kategóriába jegyeket vásárolni, bizonyos meccsek esetében például csak korlátozott kilátású belépőket (itt a stadion felépítése miatt nem 100%-os a kilátás a pályára) dobnak piacra, ezeket diszkont áron értékesíti az UEFA (a jegyvásárlási portálon minden mérkőzés esetében külön feltüntették, az adott összecsapásra milyen kategóriájú jegyeket lehet igényelni ebben az értékesítési periódusban).

Az igénylések február 1-jén zárulnak le, és ezúttal is sorsolással dől el, hogy az igénylők közül kik juthatnak belépőhöz.

Közben az UEFA közzétett néhány érdekes statisztikát a január 18-ig tartó jegyigénylési etapról. Ezek alapján a 800 ezer felkínált jegyre összesen három és fél millió jegyigénylés érkezett december 14-e után, a legtöbb igénylés Lengyelországból, Franciaországból, Ausztriából, Írországból és Svájcból érkezett.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS