Futsal NB I: Kiütéssel nyert az ETO az Aramis ellen

2016. január. 19., 14:24   |    

Futsal NB I: Kiütéssel nyert az ETO az Aramis ellen

A listavezető Rába ETO 10-0-ra győzte le a budaörsi Aramis együttesét. A forduló további mérkőzésein a Berettyóújfalu a Haladás ellen nyert, a Veszprém a Nyírlugaj otthonában győzött, a Dunaferr pedig három pontot gyűjtött Csömörön.

A forduló első találkozóját Berettyóújfaluban rendezték, és a hazaiak meggyőző teljesítménnyel 5-1-es győzelmet arattak a Haladás ellen. A vasiak az első félidőben még tartották magukat, ekkor még csak egygólos "Beri-előnnyel" mentek a szünetre a felek. Ezt követően a Berettyóújfalu átvette az irányítást, további négy gólt szerzett, míg a Haladásnak csupán egy gólra futotta az erejéből. A Berettyóújfalu egyik riválisa, a Dunaferr szinte lehengerelte idegenben a Rubeolát, a hét gólt szerző újvárosiak győzelméből a válogatott Hosszú Ádám, Horváth Norbert és Klacsák Bence is alaposan kivette a részét, mindhárom játékos gólt szerzett, sőt Hosszú Ádám duplázni tudott. A középmezőnyben tanyázó Nyírlugaj és a Veszprém találkozójából utóbbi jött ki jobban, a Veszprém-megyeiek a hajrában döntötték el a találkozót, 4-3-ra nyertek.

A listavezető Rába ETO és az Aramis mérkőzésén hamar megszerezte a vezetést a győri csapat a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, és szinte lehengerelte a budaörsieket. Az első játékrészben összesen hatszor mattolta az Aramist az ETO, míg a hazaiak kapusának, Tóth Gyulának nem sok dolga akadt. A második félidő elején alacsonyabb fokozatra kapcsolt a hazai együttes, az Aramis pedig rendületlenül ment előre, hogy valamelyest kozmetikázzon az eredményen. Az akarás azonban kevésnek bizonyult, a fehér mezesek lövéseit rendre blokkolni tudta egy-egy győri láb. Ezt követően a hazaiak egy igazi „kispályás góllal” növelték az előnyüket, Lódi Tamás játszott össze kitűnően Tomas Drahovskyval, majd az akció végén a szlovák légiós gurított higgadtan a hálóba, hétre növelve a különbséget. A mérkőzés vége felé Héger Attila hibázott el egy hatalmas ziccert, így továbbra sem tudott szépíteni a budai együttes. A hajrára maradt a csattanó, Michal Seidler a félpályáról emelt a kapuba, majd rögtön ezt követően Alejandro Constantino és Farkas Bence is betalált, így alakult ki a 10-0-ás végeredmény. A bajnokságot továbbra is az ETO vezeti, megelőzve a Haladás, a Berettyóújfalu és a Dunaferr trióját.


A mérkőzés után a Libanon ellen készülő válogatott kerettagok közül a győri Tóth Gyula és az Aramisban szereplő Szeghy Szabolcs értékelte a bajnokit, valamint a nemzeti együttes céljairól is szót ejtettek.

Egy találkozót még rendeznek a fordulóban, pénteken 20:30-tól a nyolcadik Göcsej a kilencedik Déli otthonába, a budapesti Elektromos Sportcsarnokba látogat.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS