Futsal: másodszor is négyet lőttünk Libanonnak

2016. január. 23., 22:56   |    

Futsal: másodszor is négyet lőttünk Libanonnak

Futsalválogatottunk 4-2-re győzött Libanon ellen a két válogatott szombati, dunaújvárosi felkészülési mérkőzésén.

A két együttes pénteki meccsén a magyar válogatott magabiztos győzelmet aratott a libanoniak ellen, és a szombati, második mérkőzésen is mi kezdtünk jobban. A találkozó elején letámadtuk ellenfelünket, de a labdaszerzéseket követően csak kisebb helyzetek adódtak a magyar csapat előtt. Az első komolyabb lehetőséget a 3. percben Dróth Zoltán alakította ki a bal oldalon, a Kairat Almaty támadója hét méterről szépen lőtte el a labdát a rövid sarok irányába, de Ghadi Abi Akl nem kis bravúrt bemutatva hárítani tudott. A folytatásban is a magyar csapat volt a veszélyesebb, a libanoniak nem tudtak a kapunk elé kerülni. A 8. percben sikerült megszereznünk a vezetést: Dróth Zoltán elé pattant a labda, a legveszélyesebb magyar játékos pedig nem hibázott, magas lövése a keresztléc aljáról a gólvonal mögé pattant (1-0). A 11. percben váratlanul egyenlítettek a vendégek, Ahmad Khair El Dine találata révén (1-1). Rögtön ezt követően ismét nálunk lehetett volna az előny, de Harnisch Ákos a felső kapufát találta telibe. Így sem kellett sokat várni az újabb magyar gólra, a 14. percben Gál István tízméteres lövése után a labda a libanoni kapu bal alsó sarkában kötött ki (2-1). Az első játékrész utolsó hat percében komoly helyzet nem adódott a csapatok előtt, így magyar előnnyel mentek a szünetre a felek.
|
A második félidő kiegyenlített játékkal indult, a mieink és a vendégek sem maradtak adósak a támadásépítéssel, mindkét együttes előtt adódtak kisebb helyzetek. A 27. percben Hosszú Ádám próbálkozott, tizenhárom méterről leadott jobb oldali kapáslövése centikkel ment el a libanoni jobb kapufa mellett. A 28. percben a bal oldalon Harnisch Ákos elé került a labda, a győri játékos pedig nem hibázta el a helyzetet, tíz méterről védhetetlenül lőtt a libanoni hálóba (3-1). A mérkőzés végéhez közeledve a szemfüles Ali Tneich gondoskodott a hajrá izgalmairól, a támadó a 32. percben négy méterről lőtt a hálónkba, így egy gólra csökkent a különbség a két együttes között (3-2). A 38. percben Trencsényi János nyugtatta meg a közönséget, a saját térfeléről emelt az ellenfél hálójába (4-2). A találkozó végén még próbálkozott Libanon, de a magyar csapat szervezetten védekezett, megtartotta a kétgólos előnyt, és megérdemelten nyerte meg a találkozót.

- Jól kezdtük a mérkőzést, tiszta ziccereink voltak, de a helyzetkihasználásunkba több hiba csúszott - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak. - Láttam pozitívumokat, például Tihanyi Csaba remekül védett, a pontrúgásaink veszélyesek voltak, és összességében mindenki hozzáállása megfelelő volt. A következő állomás már az Eb, ahol a spanyolok ellen a tisztes helytállás, az ukránok ellen pedig győzelem a célunk – fogalmazott a spanyol szakember.
[galleryRel id="108535|Magyarország-Libanon] Magyarország-Libanon 4-2 (2-1)
Magyarország: Tihanyi Csaba – Klacsák Bence, Németh Péter, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos
Cserék: Tóth Gyula, Öreglaki Norbert, Horváth Norbert, Trencsényi János, Gál István, Dávid Richárd, Szeghy Szabolcs, Rábl János, Hosszú Ádám
Gólszerző: Dróth Zoltán 3., Gál István 14., Harnisch Ákos 28., Trencsényi János 38., illetve Ahmad Khair El Dine 11., Ali Tneich a 32. percben



Eb-jegyvásárlás:

A szurkolók belépőt vásárolhatnak az Eb-re a hivatalos jegyportálon keresztül, valamint a Belgrád Arénánál lévő jegyirodában, minden mérkőzésnapon.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nagy érdeklődés miatt várhatóan körülményes lesz hozzájutni jegyekhez a helyszínen, így ha tehetik, válasszák az online jegyvásárlást.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS