Lejátszották a döntőket a BLSZ utánpótlás teremtornáján

2016. február. 08., 13:56   |    

Lejátszották a döntőket a BLSZ utánpótlás teremtornáján

Szombaton három korosztályban rendezték meg a döntőket a BLSZ hagyományos téli utánpótlás teremtornáján, melyek színhelye a Budafoki MTE tornacsarnoka volt. A selejtezők után korosztályonként négy-négy együttes került a fináléba, ahol körmérkőzés után alakult ki a végső sorrend.

Az U10-es korcsoportban az Ikarus BSE együttese végzett az élen. A XVI. kerületi egyesület csapata megállíthatatlannak bizonyult, mindhárom mérkőzését megnyerte, ráadásul fölényesen. A második a Baráti Bőrlabda FC együttese lett, amely az első mérkőzésén még 4-0-ra legyőzte a CSHC 94 FC-t, majd az Ikarustól 5-0-ás vereséget szenvedett, de aztán a Mészöly Focisuli ellen újra győzni tudott. A bronzérmes a Mészöly lett, a CSHC pedig a negyedik helyet szerezte meg. Különdíjban részesültek a csapatok legjobbjai: Balogh Zsombor (Ikarus), Kovács Zsombor (Baráti Bőrlabda), Doroszlai Ádám (Mészöly FS), Barna Tamás (CSHC 94 SE). A torna legjobb lány játékosa Steier Emese (CSHC 94 SE) lett.

Az U11-es korosztályban az Újbuda FC játszott a legmeggyőzőbben, és ez eredménnyel is párosult, megnyerte a tornát. A XI. kerületi csapat tavaly az U10-es korosztályban ezüstérmet szerzett, többen már annak a keretnek is tagjai voltak. A második helyen ezúttal a Gloriett végzett, amely a torna egyik legjobb hangulatú mérkőzésén legyőzte az akkor már bajnok Újbudát. A harmadik helyet a Budafoki LC csapata szerezte meg, amely csak rosszabb gólkülönbsége miatt csúszott a dobogó legalsó fokára. A negyedik helyezett az Ikarus BSE lett. Ebben a korcsoportban különdíjat kapott Vidnyánszki Mátyás (Újbuda), Vörös Dominik (Gloriett), Pongrácz Balázs (Budafoki LC), és Major Nemes Kristóf (Ikarus).

Az U12-es korosztályban volt a legélesebb a verseny, egészen az utolsó mérkőzésig a KISE, az Újbuda és a Gloriett csapatának is megvolt az esélye az első helyre. A kőbányaiaknak és az Újbudának is öt pontja volt és a Gloriett is ugyanennyi ponttal zárhatta volna a tornát, de a Darazsak ellen végül nem sikerült a kapuba találniuk, 0-0 lett a fontos mérkőzés. Érdekesség, hogy ezen a meccsen kívül még három találkozón nem esett gól. Mivel a KISE és az Újbuda is 3-1-re verte a Darazsakat, a Gloriettel és egymással pedig döntetleneztek, ezért a torna első helye büntetőkkel dőlt el a két csapat között. A párbajból a KISE került ki győztesen, így megnyerte a BLSZ téli utánpótlás teremtornát. Ebben a korcsoportban különdíjat kapott Hinics Bálint (KISE), Dukát Botond (Újbuda Kft), Haronisz Joannisz (Gloriett SE), Berkes Gábor (Darazsak SE).

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS