A negyedik élvonalbeli skalpjára hajt a Kozármisleny

2016. február. 09., 16:45   |    

A negyedik élvonalbeli skalpjára hajt a Kozármisleny

Szerdán három mérkőzést játszanak a Magyar Kupa negyeddöntőiben, a Videoton FC a Ferencvároshoz látogat, a Kozármisleny Békéscsabán próbál szerencsét, míg az Újpest FC a Tiszaújvárost fogadja.

A kupakör rangadójának első felvonását, a Videoton FC és a Ferencváros fővárosi párharcát a zöld-fehérek várhatják optimistábban. A két csapat 2015-ben négy tétmérkőzésen lépett pályára egymás ellen (három bajnokin és a Magyar Kupa döntőjében), és mindegyik alkalommal a Fradi győzött. A fehérváriakat tehát a revánsvágy is hajthatja, nem mellékesen a tavaszra kitűzött egyik céljuk a Magyar Kupa elhódítása. A Vidi egyik téli igazolása, Haraszti Zsolt éppen a Ferencvárosból érkezett a Videoton FC-hez, így számára plusz motivációs tényezőt jelent, hogy bizonyítson volt csapata ellen.

- Nagyon szeretnénk a dobogó mellett elhódítani a Magyar Kupát is. Az első, és egyik legfontosabb állomás a kupadöntőig vezető úton a szerdai, FTC elleni meccs lesz. Nyilván számomra ez egy furcsa helyzet, hiszen pár hete még a Ferencváros játékosa voltam, és az első tétmeccsemet visszatérve a Vidibe pont a zöld-fehérek ellen játszhatom. Motivált vagyok, és várom a találkozót, de nem fogom túlpörögni ezt a meccset, hiszen az könnyen visszafelé sülhet el - nyilatkozta a vidi.hu-nak Haraszti Zsolt.

Ferencvárosi részről Thomas Doll vezetőedző a fradi.hu-nak adott nyilatkozatában kiemelte: a Vidi elleni mérkőzés remek lehetőség arra, hogy lemérje, hol tart csapata a tavasz elején.

– Mindkét csapat számára jó, hogy erős riválissal szemben kezdheti meg a tavaszt. A felkészülés után ugyanis sosem tudhatjuk biztosan, hogy pontosan hol is tartunk, a Videoton FC elleni mérkőzés viszont nagyon jó jelzést ad majd erről. A továbbjutás két mérkőzésen dől el, ezért nagyon fontos, hogy a védelmünk stabilan zárjon - így a német szakember.

A két csapat legutóbb december elején játszott egymással tétmérkőzésen, akkor a Ferencváros 1-0-ra győzni tudott:



Az MK-negyeddöntő első mérkőzésére a ferencvárosi bérletes szurkolók számára ingyenes a belépés. A találkozóra a C4-C5 szektorok lesznek nyitva, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik majd. A meccsre 1000 Ft a diák és a nyugdíjas jegy, míg a teljes árú belépőket 1400 forintért lehet megváltani. A hazai drukkerek a www.groupamaarena.hu oldalon, személyesen pedig a Groupama Arénában található jegypénztárban juthatnak belépőhöz. A Videoton FC szurkolói a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon vásárolhatnak elővételben jegyeket.

vidifradi|

Az OTP Bank Ligában a kiesés elöl menekülő békéscsabaiak télen a hiányposztokra igazoltak új labdarúgókat, a csapathoz került a montenegrói válogatott kapus, Vukasin Poleksic is, aki rutinjával nagy segítségére lehet a viharsarkiaknak a következő hónapokban. A kapus az mlsz.hu-nak elárulta: bár a bajnokságban is szükség lesz a bravúrszereplésre, jelenleg a kupapárharc jelent prioritást a csapat számára.

- A kupasorozat negyeddöntőjében már nem szabad azt nézni, hogy melyik osztályban játszanak a mérkőző felek, aki ide eljutott, az bajnoki osztályától függetlenül erős csapat - mondta az mlsz.hu-nak Vukasin Poleksic. - A Kozármisleny már három élvonalbeli csapatot is kiejtett a sorozatból, ezért semmi okunk arra, hogy könnyű párharcra számítsunk. Tavasszal nagyon nehéz dolgunk lesz a bajnokságban, hiszen az utolsó helyről kell megpróbálnunk kiharcolni a bennmaradást, de egyelőre a Magyar Kupa a legfontosabb számunkra, ezt jelzi, hogy a szerdai mérkőzés előtt egyáltalán nem foglalkoztunk a Ferencváros elleni hétvégi bajnokival. Óriási dolog lenne, ha a Békéscsaba bejutna a Magyar Kupa elődöntőjébe, ezért bízom benne, hogy sikerrel vesszük a párharcot. A Pécs színeiben játszottam már kupamérkőzést a Kozármisleny ellen, akkor nehéz mérkőzésen sikerült nyernünk, remélem, ezúttal is az én csapatom örülhet a párharc végén.

A Kozármisleny veretlenül, tizenegy pontos előnnyel vezeti az NB III Közép csoportjának tabelláját, így nyugodtabban fókuszálhat a kupára. A Honvéd, a DVTK és a Puskás Akadémia után Németh Zsolt vezetőedző csapata újabb NB I-es skalpra pályázik, amelynek megszerzésére Nagy Mihály Krisztián, a csapat támadója nagyjából 40 százalék esélyt lát.

- Élvonalbeli csapattal játszunk, ezért negyven százaléknál nem adhatunk nagyobb esélyt magunknak, de nekünk tényleg nincs semmi vesztenivalónk, ezeket a meccseket bónusznak fogjuk fel, felszabadultan futballozhatunk - fogalmazott a 23 éves támadó, a mislenyiek jelenlegi házi gólkirálya. - Bár Wittrédi Dávid személyében gólerős támadót veszítettünk el télen, a csapat magja megmaradt, a játékosok továbbra is nagyszerű közösséget alkotnak, tavasszal is ez lehet a legnagyobb erősségünk. Az eddigi kupameccseken mindenki tudása maximumát adta, vagy talán még annál is többet, igyekszünk most is lelkesedéssel ellensúlyozni a két csapat közötti osztálykülönbséget. Mindkét mérkőzésen biztos védekezésből kell kiindulnuk, de nem szabad feladnunk a támadófocit, hasonló stílusban kell futballoznunk, mint korábbi kupacsatáinkon.

A békéscsabai mérkőzésre szóló jegyek elővételben megvásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országosan a Ticket Express irodáiban, illetve munkanapokon 08:00-16:00 óra között az Előre Székház I. emeletén található Ügyfélszolgálati Irodában.

Az Újpest FC-Tiszaújváros mérkőzésre a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint személyesen kedden 17-20 óra között és szerdán 14.00-tól az Újpest Mildenberger utcai jegypénztárában, 16.30-tól a vendégpénztárban lehet belépőket vásárolni.

A Magyar Kupa-negyeddöntők szerdai programja:

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE - HR-RENT KOZÁRMISLENY 18.00
ÚJPEST FC - TERMÁLFÜRDŐ TISZAÚJVÁROS 18.00
FERENCVÁROSI TC - VIDEOTON FC 18.00

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS