Futsal: az olaszokkal játszunk a vb-ért

2016. február. 12., 13:16   |    

Futsal: az olaszokkal játszunk a vb-ért

Az UEFA a belgrádi Európa-bajnokság helyszínén elkészítette a futsal világbajnoki selejtező rájátszásának sorsolását. A magyar válogatott márciusban és áprilisban az olaszokkal mérkőzik meg.

Az UEFA elkészítette az idei, kolumbiai futsal világbajnokság európai play off-körének párosítását. A magyar válogatott a decemberi, hazai rendezésű selejtezőben a második helyen végzett az ukránok mögött, így az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy valamelyik csoportelső vár rá tavasszal.

A mieink sorsolása nem nevezhető szerencsésnek, a holnapi Európa-bajnoki döntőig még Eb-címvédőnek számító olasz válogatottat kapta ellenfélnek. Az első mérkőzést március 20-23. között rendezik Magyarországon, a visszavágót április 10-13. között játsszák le Olaszországban. Az olaszok az Eb-csoportkörében 7-0-ra verték a cseheket és 3-0-ra az azerieket, a negyeddöntőben aztán váratlan, 5-2-es vereséget szenvedtek a kazahoktól.

Trencsényi János szerint nem kaphattunk könnyű ellenfelet a sorsoláson, de a csapatkapitány ettől függetlenül elkerülte volna az olaszokat.

- Tudtuk, hogy nem várjuk könnyű helyzetből a sorsolást, hiszen nem nyertük meg a selejtezőcsoportot Győrben. Az egyik legerősebb ellenfelet kaptunk, ugyanis az Eb-csoportmeccseken az olaszok még gólt sem kaptak, majd a legjobb nyolc között a kazahok ellen balszerencsés körülmények között estek ki. Az a célunk, hogy minél szorosabb meccset játsszunk velük. A kazah vagy azeri válogatottat szívesebben kaptam volna, de természetesen ott sem mi lettünk volna az esélyesek - mondta Trencsényi János az mlsz.hu-nak.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS