Zöld-fehér vendégsikerekkel indult a tavasz

2016. február. 13., 18:04   |    

Zöld-fehér vendégsikerekkel indult a tavasz

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában az Újpest legyőzte hazai pályán a Videoton FC-t, az éllovas Ferencváros begyűjtötte a három pontot a szervezetten védekező Békéscsaba otthonában. Magabiztosan győzött a DVSC a Vasas ellen, a Haladás elvitte a három pontot a Bozsik-stadionból.

Békéscsaba Előre - Ferencváros 0-1 (0-1)
Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Pintér a 9. percben

A Ferencváros gyorsan vezetést szerzett, a 9. percben, egy bal oldali szöglet után a középre visszatett labdát Pintér Ádám 11 méterről, kapásból a bal felső sarokba bombázta (0-1). A gól után mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, de igazán nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. A második félidőben a Békéscsaba aktívabban futballozott, a Ferencváros pedig inkább az eredmény tartására törekedett, kevésbé erőltette a támadásokat. Az eredmény a lefújásig nem változott, a zöld-fehérek három ponttal zárták az első tavaszi fordulót.

Budapest Honvéd - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Wils a 44. percben

Az első félidő változatos játékot hozott, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a játékrész hajrájáig ezekből nem született gól. A 44. percben Halmosi Péter szögletét követően a labda elsuhant keresztben a kapu előtt, a hosszú kapufánál érkező Stef Wils pedig közelről a hálóba helyezett (0-1). A második félidőben támadott becsülettel a Honvéd, de hiába alakított ki több nagy helyzetet is, Király Gábor nagyszerű formában védett, és megőrizte kapuját a kapott góltól, ez pedig azt jelentette, hogy a Haladás három ponttal távozott a Bozsik-stadionból.

DVSC-Teva - Vasas 4-0 (3-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Bódi az 5., Horváth a 26., Holman a 35., Sidibe a 49. percben

A debrecenieknek öt percre sem volt szüksége az első góljuk megszerzéséhez, Horváth Zsolt bal oldali beadását követően Bódi Ádám lőtt 12 méterről a hálóba (1-0). A folytatásban támadásban maradtak a hazaiak, és néhány kimaradt lehetőség után a 26. percben megduplázta előnyét, a télen igazolt Holman Dávid tette Horváth elé a labdát, ő pedig 12 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (2-0). A 35. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően nem tudtak felszabadítani a vendégek védői, Holman Dávid lecsapott a labdára, és 7 méterről a hálóba bombázott (3-0). A 49. percben lőtte negyedik gólját a Loki, ezúttal Ibrahima Sidibe volt a gólszerző, 10 méterről, a bal alsó sarkot vette be (4-0). A második félidőben már nem volt kérdés, hogy a hazaiak begyűjtik a három pontot, vissza is vettek kissé, a Vasas előtt is adódtak lehetőségek, de a vendégek erejéből végül a szépítésre sem futotta, a DVSC teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Puskás Akadémia - DVTK 1-0 (1-0)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Pekár az 3. percben

A Pancho Arénában sem kellett sokat várni az első tavaszi gólra, Pekár László a 3. percben, egy kezezés miatt megítélt büntetőből szerzett vezetést a Puskás Akadémiának. A folytatásban mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, ezért az ígéretesnek induló akciók sem zárultak igazán nagy helyzetekkel. A második félidőben mindkét együttesnek voltak jobb periódusai, de a támadószekciók tagjai nem fogtak ki igazán jó napot, ezért újabb gól nem született, az akadémisták otthon tartották a három pontot, ezzel elkerültek a kiesőzónából, és egy pontra megközelítették a DVTK-t a tabellán.

Újpest FC - Videoton FC 1-0 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Hazard a 69. percben

A mérkőzés első félidejében lüktető, változatos volt a játék, látványos akciók futottak a pályán. Mindkét kapusnak sok dolga volt, de Balajcza Szabolcs és Branislav Danilovic is jól látta el feladatát. A Vidinek valamivel több lehetősége adódott, de az újpestiek is betalálhatott volna, a helyzetek alapján szünetben mindkét együttes elégedetlen lehetett a gólnélküli állással. A második játékrészben is jó iramú volt a játék, a helyzetek kidolgozására egyik oldalon sem panaszkodhattak, és a gól sem maradt el: a 69. percben Lencse László húzta meg a jobb oldalon, beadott, a védőjét megelőző Kylian Hazard pedig ballal, négy méterről a jobb alsó sarokba lőtt, vezetést szerezve az Újpestnek (1–0). Sokat tett az egyenlítésért a Vidi, de hiába, a négyperces hosszabbítás végéig minden lehetőségét elpuskázta, így a házigazdák egy remek meccsen otthon tartották a három pontot.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS