Merkantil Bank NB II: nagy csatákra van kilátás tavasszal

2016. február. 19., 14:58   |    

Merkantil Bank NB II: nagy csatákra van kilátás tavasszal

Izgalmas tavaszra van kilátás a Merkantil Bank NB II szombaton induló tavasz szezonjában, a feljutásért és a kiesés elkerüléséért is nagy csatákat hozhatnak a következő hónapok.

A másodosztály éllovasa, a Gyirmót FC őszi teljesítményével jó alapot teremtett egy sikeres tavaszra, a Bene Ferenc vezette együttes hat pont előnnyel vezeti a bajnokságot, és tavasszal a bajnokija kétharmadát hazai pályán játssza le. A téli átigazolási időszakban tovább erősített a klubvezetés, megszerezte a Videoton FC-től Szekeres Adriánt, valamint az egyik rivális házi gólkirályát, a Mezőkövesdről érkező Máté Jánost.

A második helyezett ZTE hátránya hat pont a gyirmótiak mögött, de a Csank János vezette gárda a 15 tavaszi fordulóból 11 alkalommal hazai pályán játszik, s miután eddigi négy otthon játszott bajnoki mérkőzésén nem vesztett pontot (de még csak gólt sem kapott), az éllovassal szembeni hátrányát is könnyedén ledolgozhatja. A legnagyobb téli erősítés Wittrédi Dávid megszerzése lehet, a korábbi élvonalbeli támadó a Kozármislenyt hagyta el a ZTE kedvéért.

A Budaörs őszi szereplése és harmadik helyezése meglepetésnek számít, s bár Miskei Attila csapata még most sem tartozik a feljutás legnagyobb esélyesei közé, könnyen lehet, hogy tavasszal is bizonyítja, nem véletlenül telelt a dobogón. Jelentős játékosmozgás nem történt télen, az újpestiek fiatal csatára, Tóth Patrik került kölcsönbe az együtteshez.

A negyedik szegediek két magyar útlevéllel is rendelkező külföldit szerződtettek, Andrei Ion Coroian Nagyváradról, érkezett, Denis Samuel Obot pedig Vácról igazolt Klausz László csapatához. Az ötödik helyezett mezőkövesdieknél történt a legnagyobb mozgás az élmezőny csapatai közül, az új vezetőedző, Pintér Attila személyében korábbi szövetségi kapitánnyal erősödött a szakmai stáb, emellett jó pár élvonalbeli rutinnal rendelkező labdarúgó is érkezett a borsodiakhoz. Fröhlich Roland és Vági András Paksról, Orosz Márk Dunaújvárosból, Tóth Bence Szolnokról, Sós Bence és Szilvási Péter a DVSC-ből, Szatmári Lóránd az MTK-tól tette át a székhelyét Mezőkövesdre, illetve a korábban Győrben futballozó Mihai Nicorec is csatlakozott a gárdához. A távozók között ugyanakkor jó pár korábbi alapembert találunk, Bajzát Péter, Harsányi Zoltán, Máté János, Takács Péter, Ribánszki László és Szalai Vimos is máshol folytatja pályafutását. A hatodik Kisvárda is beleszólhat akár a dobogóért zajló küzdelembe, itt a Honvédból igazolt Délczeg Gergely megszerzése számít a legnagyobb fogásnak.

A tabella másik felén talán még nagyobb csata alakulhat ki a bennmaradó helyek megszerzéséért. A sereghajtó, 12 pontos Soroksár hátránya hat pont a bennmaradást érő zónától, de a csapat kerete jelentősen megerősödött télen. Bajzát Péter, Fejes János, Gengeliczki Gergő, Szilágyi Péter, vagy a Ferencvárostól kölcsönben érkező három labdarúgó (Csilus Ádám, Haris Attila, Kunsági Roland) komoly segítség lehet a bennmaradásért vívott harcban. A szintén 12 pontos váciak nehéz tavasz elé néznek, de egy rosszabb sorozattal a középmezőny csapatai is könnyen a kiesőzóna közelében találhatják magukat. A 14. helyezett Ajka belehúzott télen az erősítés terén, öt labdarúgót (Czár Richárd, Csehi Tamás, Melczer Vilmos, Petneházi Márk, Sóron Tibor) igazolt a Dunaújvárostól, és rajtuk kívül is érkeztek új futballisták. A Dunaújváros a nyolcadik helyen kezdi a tavaszt, de összes profi játékosát elveszítette télen, így ifjúsági korú labdarúgókkal játssza le a bajnokság második felét.

A 16. forduló műsora:

Február 20., szombat:

VÁC FC - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC, 14.00
SZOLNOKI MÁV FC - SOROKSÁR SC, 14.00
DUNAÚJVÁROS - BFC SIÓFOK, 14.00
ZTE FC - SZTK-ERIMA, 14.00
SWIETELSKY-SOPRONI VSE - FC AJKA, 17.00
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ - BUDAÖRS, 17.00
AQVITAL FC CSÁKVÁR - KISVÁRDA MASTER GOOD, 17.00

Február 21., vasárnap:

GYIRMÓT FC GYŐR - SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA, 15.00

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS