Új szövetségi edző az U18-as válogatott élén

2016. február. 19., 09:39   |    

Új szövetségi edző az U18-as válogatott élén

A 39 éves, spanyol-német kettős állampolgárságú Oscar Corrochano az U19-es válogatott új szakvezetője.

A spanyol származású Oscar Corrochano a németországi Hanauban született, játékosként alacsonyabb osztályú német klubokban szerepelt, majd 30 éves korában indította el edzői karrierjét. Az Eintracht Frankfurt korosztályos csapatainál kezdte meg edzői pályafutását, majd 2012-ben, UEFA Pro licences edzői képesítése megszerzése után a német másodosztályú Regensburg vezetőedzője lett. Innen a német szövetség alkalmazásába került, az U21-es válogatott másodedzője volt a 2013-as U21-es Európa-bajnokság végéig, ezt követően a Frankfurt Bundesliga I-es együtteséhez került hasonló pozícióban, Armin Veh vezetőedző segítőjeként. Az Eintracht ebben az időszakban nyolcaddöntőt játszott az Európa Ligában, valamint negyeddöntőig jutott a Német Kupában. Tavaly júliusban a Bayern Münchenhez került játékosmegfigyelőként, innen szerződött a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

Oscar Corrochano a napokban kezdte meg munkáját Telkiben, jövő hét elején edzőtáborozást tart az 1998-as születésű játékosokból álló U18-as válogatottnak, amely nyártól U19-es válogatottként készül az őszi Eb-selejtező tornára.

- Az első benyomásaim nagyon pozitívak, remek kollektíva dolgozik Telkiben, örülök, hogy Bernd Storck invitálására tagja lehetek a stábnak - mondta az mlsz.hu-nak a frissen kinevezett szövetségi edző. - A magyar labdarúgásnak mindig is voltak nagyszerű játékosai, szeretnék segíteni abban, hogy az utánpótlás a jövőben is kiemelkedő labdarúgókat adhasson a válogatottnak. A korosztályos csapatomnál jövő héten kezdjük a közös munkát, az első napokban a játékosok megismerése, a személyes kapcsolatok kialakítása lesz a legfontosabb feladat, a későbbiekben pedig az Eb-selejtező sikeres megvívása kerül középpontba.

- Nagy öröm számomra, hogy egy széles látókörű, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, az utánpótlásfutballban jártas szövetségi edző érkezett az MLSZ alkalmazásába, aki örömmel vállalta a feladatot, és igazi kihívásként tekint a rá váró munkára - mondta a szakember kinevezéséről Bernd Storck sportigazgató. - Oscar Corrochano elsődleges feladata a jelenlegi U18-as válogatott felkészítése az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre, de emellett természetesen részt vesz a többi korosztályos csapat munkájában is.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS