Ma 40 éves Dárdai Pál

2016. március. 16., 10:58   |    

Ma 40 éves Dárdai Pál

Ma ünnepli negyvenedik születésnapját Dárdai Pál,a magyar labdarúgó-válogatott korábbi játékosa és szövetségi kapitánya.

A pécsi születésű játékos karrierje során 61-szer ölthette magára a címeres mezt. Pályafutását a Pécsi MSC csapatánál kezdte, 1991-ben mutatkozott be az első osztályban. 1996 tavaszán a fővárosba, a BVSC-hez igazolt, egy év elteltével innen szerződött a német Hertha BSC csapatához.

A felnőtt válogatottban Bicskei Bertalan kapitánysága idején, 1998 augusztusában mutatkozott be, a Szlovénia ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen. A Herthában 1997 és 2011 között 297 mérkőzést játszott, két Bundesliga-bajnoki ezüstérmet és egy bronzérmet nyert, profi pályafutása befejezésekor a klub élő legendájaként búcsúztatták el a berlini szurkolók. A Hertha színeiben soha, egyetlen játékos sem játszott több mérkőzést nála.

Visszavonulását követően előbb a Hertha utánpótlásában kezdett el dolgozni, majd az előző bajnoki szezon vége előtt átvette a kiesés ellen küzdő első csapatot. Dárdai Pál benntartotta kék-fehéreket az élvonalban, az idei bajnokságban pedig jelenleg a nemzetközi kupaszereplést érő harmadik helyen állnak a berliniek.

A magyar válogatottat is egy nehéz helyzetbe vette át 2014 őszén, az Európa-bajnoki selejtező sorozat első - vesztes - mérkőzése után. Vezetésével egyetlen tétmérkőzésen sem kapott ki a magyar válogatott, és végül a harmadik helyen zárt csoportjában, és később, immár Bernd Storck irányításával, pótselejtezőn kiharcolta az Eb-szereplést.

Dárdai Pál a magyar és a német futball egyaránt megbecsült személyisége. Isten éltesse születésnapja alkalmából!

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS