Női U17: helytálltunk, de pontot nem szereztünk a franciák ellen

2016. március. 21., 19:04   |    

Női U17: helytálltunk, de pontot nem szereztünk a franciák ellen

Női U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is az Európa-bajnoki selejtező elitkör franciaországi minitornáján.

A Schumi Dorottya vezette együttes a szombati mérkőzésen az utolsó pillanatokban szalasztotta el a bravúros pontszerzés esélyét, az írek a hajrában lőtt góllal 2-1-re megnyerték az Eb-selejtező elitkör nyitómeccset.

A második összecsapáson a csoport favoritjának tartott házigazda francia válogatott volt a mieink ellenfele, és ahogyan arra számítani lehetett, a hazaiak már a találkozó elejétől nagy nyomás alatt tartották a kapunkat. Gólt mégis akkor szereztek, amikor valamelyest rendeztük a sorainkat, és kijöttünk a szorításból: a 20. percben Barti Luca szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Boussaha váltotta gólra (1-0). A folytatásban mezőnyfölényben játszottak a franciák, jóval több lövési kísérletet jegyezhettünk fel tőlük, mint magyar próbálkozást, de igazán nagy helyzeteik nem voltak, szünetig maradt az egygólos vezetésük.

Hasonló volt a második félidő forgatókönyve is, a franciák irányították a mérkőzést, nekünk egy nagyobb lehetőségünk volt a gólszerzésre. Végig jól tartottuk magunkat, de a háromperces hosszabbítás végén, egy szöglet után, Cochelin révén megszerezték második találatukat is a hazaiak, beállítva a 2-0-ás végeredményt.

- Nem voltak a legjobbak az előjelek a mérkőzés előtt, hiszen Csigi Eszter személyében egyik meghatározó játékosunkat vesztettük el a védelemből eltiltás miatt, a helyére a csapatba jelölt Kovács Laura pedig bemelegítés közben sérült meg - mondta a mérkőzést követően Schumi Dorottya szövetségi edző. - A nehézségek ellenére jól tartottuk magunkat a mérkőzésen, a franciák akcióból nem tudtak gólt szerezni, és nagyobb helyzeteket sem alakítottak ki, mindkét találatuk rögzített szituációból született. Pozitívum, hogy fizikálisan sokat javultunk, végig fel tudtuk venni a harcot az ellenfelünkkel, mindent megtettünk annak érdekében, hogy szoros mérkőzést játsszunk. A vereség ellenére jár a gratuláció a lányoknak a hozzáállásukért.

A magyar válogatott csütörtökön a csehek ellen zárja az elitkör küzdelmeit.

Franciaország-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Barti Luca - Anda Letícia, Zágonyi Barbara, Horváth Viktória, Fél Alexandra - Tolnai Katalin - Kiss Stella, Pulins Brigitta (Nagy Virág, 76.), Papp Adél, Csiki Anna (Vachter Fanni, 66.) - Dorner Dóra


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS