U21: ponttal távoztak Gyirmótról az izraeliek

2016. március. 24., 21:00   |    

U21: ponttal távoztak Gyirmótról az izraeliek

U21-es válogatottunk 0-0-ás döntetlent ért el Izrael ellen a két csapat gyirmóti Eb-selejtező mérkőzésén.

A magyar válogatottnak volt miért visszavágnia riválisának, ősszel, Izraelben ellenfelünk 3-0-ra legyőzte Robert Kilin betegség tizedelte együttesét. A mérkőzés elején többet birtokoltuk a labdát, mint a vendégek, de helyzetekben nem mutatkozott meg az enyhe mezőnyfölényünk. Az első 10 perc után az izraeliek valamivel aktívabbá váltak, a mieink játéka pedig kissé kapkodó lett, több hiba is becsúszott támadásban és a saját térfelünkön is.

A mérkőzés első komolyabb helyzetét az izraeliek dolgozták ki a 32. percben, egy bal oldali szabadrúgást követően Perez mozdult jó ütemben a labda felé, a védők lemaradtak, 6 méteres, középre tartó lövését azonban védte Nagy Gergely. A 40. percben egy bal oldali szöglet után Mervó Bence csúsztatta meg a labdát, a védők felszabadítottak a gólvonal előtt helyezkedő Lenzsér Bence elől. A félidő utolsó másodperceiben Gera Dániel előtt adódott helyzet, de az izraeli védők szögletre mentettek előle, a sarokrúgás után Sallai Roland fejese pontatlan volt. Ez volt a félidő utolsó eseménye, gól nélkül ért véget az első játékrész.

A fordulás után sem változott lényegesen a játék képe, kevés volt a lehetőség a kapuk előtt, a támadásainkba rendre hiba csúszott. A 63. percben Sallai Roland éles szögből leadott lövését védte üggyel-bajjal az izraeli kapus, majd egy szabadrúgást követően a csereként beállt Balogh Norbert elől tisztáztak az utolsó pillanatban a vendégek védői.

0huiz03|

A 69. percben váratlan esélyhez jutottunk, az izraeliek középpályása, Gadi Kinda megkapta második sárgáját, az utolsó 20 percre emberelőnybe került a magyar válogatott. A szabálytalanság után Vida Máté 19 méteres lövését bravúrral védte a kapus, a kipattantót Lenzsér Bence 6 méterről csúnyán a kapu fölé lőtte. Emberelőnyben fölénybe került a magyar válogatott, a 76. percben ismét Lenzsér előtt adódott kecsegtető lehetőség, de ezúttal sem volt pontos a befejezés. Az utolsó negyedórában ment előre becsülettel a magyar válogatott, de a támadásokban továbbra sem volt meg a kellő átütőerő, nem tudtuk megbontani a zárt izraeli védelmet, legalábbis az utolsó percekig. A véghajrában eldönthettük volna a találkozót, a 89. percben a meccs legnagyobb helyzetét dolgozta ki a magyar válogatott: Zsótér Donát nagyszerűen ívelte a 16-oson belülre a labdát, Makrai Gábor abszolút ziccerben lőhetett kapura, de nem volt tökéletes a kivitelezés, az izraeli kapus védeni tudott. A 93. percben Forgács Dávid távoli lövése után megpattant a labda, így lett veszélyes a próbálkozás, de Elkaslasi kapus ismét a helyén volt, és védett a jobb felső saroknál. A négyperces hosszabbítás végén még volt egy helyzetünk, de ebből sem lett gól, 0-0-ás döntetlennel zárult a találkozó.

A selejtező csoportunkban két másik mérkőzést is rendeztek ma, a portugálok 4-0-ra legyőzték Liechtensteint, míg Albánia hazai pályán 0-0-ás döntetlent ért el a görögökkel. A magyar válogatott hétfőn Albániában lép pályára.

- A játékunk rendben volt, kellő számú helyzetet alakítottunk ki a mérkőzésen. A teljesítménnyel elégedett vagyok, a helyzetkihasználással és az eredménnyel azonban nem. Nagyon szoros a csoportunk, még van esélyünk a második hely megszerzésére, ehhez meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket - értékelt a lefújás után Robert Kilin szövetségi edző.

Magyarország-Izrael 0-0
Magyarország: Nagy Gergely - Botka Endre, Lenzsér Bence, Bobál Dávid, Hangya Szilveszter - Vida Máté, Forgács Dávid - Gera Dániel (Zsótér Donát, 81.), Sallai Roland (Makrai Gábor, 73.), Kalmár Zsolt - Mervó Bence (Balogh Norbert, 64.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS