U16: egygólos vereséggel kezdtünk Portugáliában

2016. március. 30., 21:18   |    

U16: egygólos vereséggel kezdtünk Portugáliában

A Belvon Attila vezette korosztályos válogatott szerdán lejátszotta első mérkőzését a négycsapatos portói nemzetközi tornán, az ellenfél a házigazdák együttese volt.

Az első félidőben kiegyenlített volt a mérkőzés, óriási mezőnymunka és nagy iram jellemezte a játékrészt, komoly helyzet viszont egyik csapat előtt sem adódott. A második félidő 10. percétől a portugálok nyomás alá tudták helyezni a kapunkat, s bár kidolgozott akcióból nem tudták feltörni a védelmünket, egy szöglet utáni fejessel a 62. percben vezetést szereztek. A gól után két-három ígéretes helyzetet kialakított a magyar válogatott, de ezeket nem tudtuk gólra váltani, így a portugálok 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

- Azért szenvedtünk vereséget, mert bár védekezésben egységesek voltunk, és az alapfeladatokat jól megoldottuk, a megszerzett labdák utáni átmenetekben többször vétettünk technikai hibát, mint amit a nemzetközi szint megenged. Nem játszottunk olyan kombinatívan és látványosan, mint az őszi meccseinken, a folytatásban gyorsabban kell gondolkodnunk, pontosabbnak kell lennünk, illetve nyomás alatt is meg kell tudni oldanunk az adódó játékhelyzeteket ahhoz, hogy eredményességben előrelépjünk - értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila.

Portugália-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Oroszi István - Farkas Dániel (Lipóth András, 58.), Horváth Csanád, Opavszky Balázs, Zeke Márió (Győri Olivér, 27.) - Kovács Krisztián (Újvárosi Ádám, 58.), Csonka András (Kiss Tamás, 49.) - Schön Szabolcs (Szerető Krisztofer, 41.), Bencze Márk, Horváth Olivér (Molnár Dominik, 49.) - Tímári Norman (Szoboszlai Dominik, 72.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS