U16: hatgólos meccset játszottunk Svájccal

2016. április. 01., 18:48   |    

U16: hatgólos meccset játszottunk Svájccal

A két korosztályos válogatott megismételte tavalyi, egymás elleni eredményét.

A 2000-es születésű játékosokból álló magyar és a svájci korosztályos csapat tavaly nyáron kétszer is megmérkőzött egymással, a második találkozón 3-3-as döntetlen született Telkiben. Ezúttal Portugáliában, a portói nemzetközi tornán került egymással szembe a két együttes, és a végeredményt tekintve másolták az előző összecsapást, ismét 3-3-ra végeztek, és ismét egy nemzetközi szinten is magas színvonalú, jó iramú, látványos meccsen.

A magyar válogatott már a mérkőzés elején fölénybe került, egymás után dolgozta ki lehetőségeit, és a 8. percben egyet gólra is váltott, Schön Szabolcs passzát követően Tímári Norman lőtt a kapus mellett a hálóba (1-0). Semmi nem utalt arra, hogy a svájciak egyenlíthetnek, mégis megtették, egyetlen védelmi kihagyás elég volt nekik ahhoz, hogy gólt érjenek el (1-1). Nekünk ezúttal több helyzetre volt szükségünk a gólszerzéshez, de lehetőség szerencsére adódott bőven, mert rendkívül kombinatívan, gyorsan futballoztunk, és a 31. percben két szép kényszerítő után Tímári 13 méterről megszerezte a második találatunkat is (2-1). A szünet előtt egy második lehetőséget is felkínáltunk az ellenfélnek, a svájci fiatalok pedig góllal büntették az újabb megingást, így 2-2-vel zárult a félidő - úgy, hogy a játék képe alapján az sem lett volna meglepő, ha két-három gól a magyar előny...

A fordulás után annyiban változott a forgatókönyv, hogy ezúttal Svájc szerzett vezetést (2-3), mi pedig az egyenlítésért hajtottunk. A magyar ziccerek ebben a játékrészben sem maradtak el, de csak egy lehetőséget sikerült kihasználni: a 79. percben Szoboszlai Dominik oldalszabadrúgása után Újvárosi fejelt a hálóba, beállítva a 3-3-as végeredményt.

- Az első félidőben az ellenfelünk fölé nőttünk, kombinatívan futballozva sokkal többet birtokoltuk a labdát, mint a svájciak. Magas tempójú, jó ritmusú mérkőzés volt, rengeteg párharccal, gyors támadásokkal, sajnálom, hogy a helyzeteinkből keveset váltottunk gólra, a svájciak pedig kíméletlenül megbüntették a hibáinkat. A játékkal elégedett vagyok, az eredmény azonban lehetett volna jobb, megtapasztalhattuk, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben csak akkor tudunk nyerni, hogy kevesebbet hibázunk, illetve jobb döntéseket hozunk a kapuk előtt - értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila szövetségi edző.

A magyar válogatott vasárnap Norvégia ellen zárja a tornát.

Svájc-Magyarország 3-3 (2-2)
Magyarország: Hutvágner Gergely - Farkas Dániel, Horváth Csanád, Újvárosi Ádám, Győri Olivér - Csonka András (Szoboszlai Dominik, 41.), Molnár Dominik (Kovács Krisztián, 63.) - Szerető Krisztofer (Opavszky Balázs, 77.), Kiss Tamás (Lipóth András, 52.), Schön Szabolcs (Horváth Olivér, 63.) - Timári Norman (Bencze Márk, 52.)
Magyar gólszerzők: Timári 8., 31., Újvárosi 77.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS