Női U19: szűk vereség Norvégia ellen

2016. április. 10., 16:44   |    

Női U19: szűk vereség Norvégia ellen

Bár csapatunk végig fegyelmezetten játszott, egy góllal kikapott Norvégia korosztályos női csapata ellen.

Nehéz helyzetben várta utolsó elitkör-összecsapását a magyar női U19-es válogatott, hiszen az Oroszország elleni 1-1-es döntetlen után 4-0-ás vereséget szenvedett Svájc válogatottjától, így nem maradt esélye a továbbjutásra. Ráadásul Norvégia ellen léptek pályára a lányok, északi ellenfelünk pedig a csoportelsőségre és az ezzel járó szlovákiai repülőjegyre hajtott, így könnyűnek semmiképp sem ígérkezett a vasárnap délutáni mérkőzés.

Széllel szemben kezdett a magyar csapat, amely zárt, fegyelmezett védekezéssel lepte meg ellenfelét. A norvég fiatalok nem tudtak mit kezdeni a jól játszó magyar csapattal, így kiegyenlített játék folyt a pályán. Igaz helyzetekre a mieink erejéből sem futotta, mezőnymunkával telt a félidő nagy része. Mégis helyzet nélkül is vezetést tudtak szerezni a norvégok: egy szöglet után a szél segítségét is kihasználva Lund érintés nélkül küldte a labdát a kapu hosszú oldalába. A gól nem változtatott a játék képén, további gól a szünetig már nem született.

Szünetben változtatott Turtóczki Sándor szövetségi edző, Gelb Mónika helyett Szakonyi Emesét küldte pályára. Az első percekben többször is sikerült eljutnunk ellenfelünk kapujáig, de nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeket. Válaszul a norvég csapat is magasabb fokozatba kapcsolt, és újra átvette az irányítást. Az 56. percben két nagyon nagy norvég lehetőséget sikerült kivédekezni, amelyek során Lund és Dovle is eltalálta a keresztlécet, de gól nem született. A helyzetek után ismét fegyelmezett védekezésre rendezkedtünk be, ennek ellenére öt perccel később ismét nagy helyzetet hagyott kihasználatlanul ellenfelünk: Fjelldal megverte védőjét a baloldalon, majd az alapvonal mellől lőtt, de a labda a hosszú oldali kapufáról kifelé pattant - szerencsénk volt. A magyar csapat kidolgozott támadásokat nem tudott vezetni, Kaján Zsanett küzdött elöl, de mindössze egy-egy lövésig jutott, így nem álltunk közel a gólszerzéshez. A továbbra is lendületben maradó norvégok pedig nem tudták gólra váltani a helyzeteiket, így az eredmény már nem változott.

- Nehéz meccsen vagyunk túl egy erősebb ellenfél ellen - értékelt az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző a lefújás után. - Nehezen birkóztunk meg az jobb fizikumú norvég játékosokkal. Ilyen mérkőzéseken hiába mennek el a lányok akár a sportszerűség határáig is, nagyon nehéz a fizikálisan fölényben lévő ellenfelet kimozdítani a pozíciójából. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy lefocizott minket ellenfelünk: a lányok végig fegyelmezetten azt játszották, amit kértem. A különleges norvég szögleteket nehéz levédekezni, a gólnál pedig még a szél is ellenünk dolgozott. Ki kell emelnem, hogy az egész elitkörben a miénk a legfiatalabb csapat, így ez a csapat most együtt marad, és jövőre immár több tapasztalattal szállhat ismét versenybe.

Magyarország-Norvégia 0-1 (0-1)
Magyarország: Schildkraut Fruzsina - Szabó Dorottya, Németh Hanna, Turányi Lilla, Rozmics Gabriella - Farádi-Szabó Edina (Kun Barbara, 66.), Kocsán Petra, Gruber Brigitta - Gelb Mónika (Szakonyi Emese, 46.), Kaján Zsanett, Krascsenics Petra

A csoportot így Svájc nyerte, Norvégia még legjobb másodikként továbbjuthat. A magyar válogatott egy ponttal, pontazonossággal, de rosszabb gólkülönbséggel utolsó lett a csoportban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS