Még mindkét fél bizakodhat a Fradi és a Loki kupacsatájában

2016. április. 12., 14:55   |    

Még mindkét fél bizakodhat a Fradi és a Loki kupacsatájában

Szerdán 18.00 órától a Groupama Arénában rendezik a Magyar Kupa második elődöntőjének második mérkőzését. Az első találkozón a Ferencváros és a DVSC-Teva 0-0-ra végzett a Nagyerdei Stadionban.

A március közepi első találkozó óta a Ferencváros matematikailag is bebiztosította a bajnoki címét, igaz, különleges körülmények között. A bajnokavatás napján kikapott Debrecenben a Lokitól (a hajdúságiak hosszú nyeretlenségi szériát zártak le ezzel a zöld-fehérek ellen), ám a paksiak MTK elleni győzelme miatt mégis ünnepelhetett. Kondás Elemér gárdája éppen ezen a találkozón zárta le három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát, majd a székesfehérvári vereség után, szeptember óta először, győzni tudott idegenbeli bajnokin is (Pakson).

A Ferencváros tartalékos összeállításban verte meg a Groupama Arénában a Bp. Honvédot a legutóbbi fordulóban. Idén mindössze egyszer kapott eddig ki saját pályáján, de az éppen Magyar Kupa-mérkőzés volt, a Videoton FC ellen. Ezt megelőzően a zöld-fehér együttes 2012. szeptember 26. óta nem veszített pályaválasztóként Magyar Kupa-meccset – igaz, ez csak négy veretlen mérkőzést jelentett. Mivel a Fradi az elmúlt években és ebben a sorozatban is az MK-mérkőzései többségét idegenben játszotta, igaz az állítás: 2006. november 8. óta tizenegy kísérletből csak háromszor nyert a Magyar Kupában pályaválasztóként. Még érdekesebb, ha felsoroljuk az „áldozatokat”: egyszer a Siófok, kétszer a Csákvár. 2006 októbere óta mindössze egy NB I-es csapat elleni hazai Magyar Kupa-meccsét nyerte meg, ez volt a Siófok elleni találkozó, 2011. március elsején.

A DVSC-Teva a mostani sorozatban egy gólt kapott vendégként, Nyíregyházán. Sok kupamérkőzést vívott az elmúlt években idegenben alacsonyabb osztályú csapatokkal, az elmúlt öt évben 21 meccsből 16-ot megnyert. A Ferencváros vendégeként legutóbb tavaly május 10-én ért el olyan eredményt, amely most elég lenne a kupadöntőhöz.

A Ferencváros – ha elindult, mert közben akadt, hogy nem vehetett részt a tornán – az első hét sorozat mindegyikében eljutott legalább az elődöntőig. A bajnoki sorozat rekordere egyben a kupasorozat rekordere is, 21-szeres győztes a Magyar Kupában. 1933 és 1958 (1956) között, ha eljutott a legjobb négy közé, meg is nyerte a sorozatot. A zöld-fehérek 2005 után egy évtizeden keresztül nem jutottak be a legjobb négy közé, ám tavaly megtört a jég, sőt meg is nyerték a sorozatot. Most esélyük van a duplázásra is. Erre legutóbb 2004-ben volt képes. A Fradi, mint nemzetközi kupainduló, a harmadik fordulóban kapcsolódott be a mostani MK-sorozatba, utána 10:0-ra verte meg a Nagyecsedet, 7-5-ös összesítéssel a Csákvárt, s 2-2-vel, több idegenbeli góllal múlta felül a Videotont. Utána következett a DVSC-Teva elleni párharc.

A DVSC 1999-ben jutott be először a Magyar Kupa elődöntőjébe, azt meg is nyerte akkor. Nem első debreceni csapatként, hiszen 1930-ban a legendás Bocskai is nyert, de a klub történetének addigi legnagyobb sikerét elérve. Az elmúlt tizennyolc évben, az elsőt is beleértve, a Loki hatszor nyerte el a serleget, ebben a periódusban minden más klubnál többször. Tizenkétszer bekerült legalább a legjobb négy közé, a mostanit megelőzően legutóbb 2014-ben, amikor vereséget szenvedett az elődöntőben. Kondás Elemér irányításával eddig csak egyszer, tavaly nem jutott a legjobb négy közé a cívisváros alakulata. Az elmúlt évek legeredményesebb magyar klubedzőjével 34 MK-meccset vívott eddig a Loki, a mérleg 26 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség. (Győzelemnek számítva az MTK ellen 2012-ben tizenegyesekkel megnyert kupadöntőt.) A DVSC-Teva a mostani sorozatban, nemzetközi kupaindulóként, az első két fordulóban erőnyerő volt, majd a megyei III. osztályban szereplő Géderlaki KSE ellen nyert 3-0-ra. Utána a Szeged 2011 Grosics Gyula Akadémia együttesét búcsúztatta 3-0-s összesítéssel, végül a Nyíregyházán lépett túl, 7-1-es összesítéssel. A Fradi ellen 0-0-ra végződött az első mérkőzés. Élvonalbeli klubbal legutóbb játszott, mindössze egy gólt kapott eddig a sorozatban.

Jegyinformációk:

A mérkőzésre online (https://www.groupamaarena.com/ticket/) lehet belépőt vásárolni, míg személyesen a Groupama Aréna melletti Jegy- és Regisztrációs Központban lehet jegyhez jutni (kedd 10.00-tól a találkozó kezdetéig). A találkozóra érvényesek a 2015/2016-os szezonra kiadott bérletek. A vendégjegyek 1400 forintos áron vásárolhatóak meg a meccsjegy.mlsz.hu oldalon (http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57001154/Ferencvarosi-TC---DVSC-TEVA), vagy a meccs napján, 16.00 órától a helyszínen.

A két csapat a Groupama Arénában lejátszott legutóbbi mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS