Magyar Kupa: A Ferencváros lesz az Újpest ellenfele a döntőben

2016. április. 13., 20:08   |    

Magyar Kupa: A Ferencváros lesz az Újpest ellenfele a döntőben

A Magyar Kupa elődöntőjének második mérkőzésén a Ferencváros 2-0-ra legyőzte az DVSC-Teva együttesét, és bejutott a fináléba.

A debreceni 0-0-ás döntetlent követően teljesen nyílt volt a továbbjutás kérdése, így a Groupama Arénában rendezett visszavágó előtt mindkét együttes joggal bízhatott a fináléba kerülésben. A találkozó első negyedórája nem hozott különösebb izgalmakat, inkább a Ferencváros kezdeményezett, de csak kisebb lehetőségekig jutott.

A 18. percben történt a mérkőzés egyik legfontosabb mozzanata, amikor Varga József óriásit hibázott saját kapuja előtt, Böde Dániel ziccerben vezette a kapusra a labdát, Verpecz István csak szabálytalanul tudta megakadályozni a gólszerzésben. A szabálytalanság piros lapot eredményezett Verpecznek, a Fradi pedig büntetőhöz jutott, amit Gera Zoltán magabiztosan értékesített (1-0).

Emberelőnyben többet támadott a Ferencváros, helyzetekben sem volt hiány, de a debrecenieknek is voltak lehetőségei, ezért Thomas Doll nem lehetett nyugodt a kispadon. A 79. percben érkezett a második Fradi-gól, amikor Gera 22 méterről, szabadrúgásból tekert a jobb alsó sarokba (2-0). Ezzel eldőlt a továbbjutás kérdése, de a zöld-fehérek az utolsó pillanatokban még lőttek egy gólt, egy kontra végén Gera tette ki a labdát Nagy Dominiknak, aki a jobbösszekötő helyéről csinált egy cselt, majd a 16-os vonaláról a kapu jobb oldalába lőtt (3-0).

Ez lett a végeredmény, a Ferencváros bejutott a május 7-i, a Groupama Arénában sorra kerülő döntőbe, ahol a nagy rivális Újpest lesz az ellenfele. Azzal, hogy kialakult a finálé párosítása, az is eldőlt, hogy a Magyar Kupa-győzelemmel nem kvalifikálja magát magyar csapat a nemzetközi porondra. Ennek oka, hogy a Ferencváros a BL selejtezőjében lesz érdekelt, az Újpest nemzetközi eltiltása pedig még nem járt le.

Ferencváros-DVSC-Teva 3-0 (1-0)
Gólszerző: Gera a 22., Gera a 78., Nagy D. a 90. percben
Továbbjutott a Ferencváros 3-0-ás összesítéssel


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS