Döntetlen az örökrangadón, a Békéscsaba volt a forduló nyertese

2016. április. 16., 20:14   |    

Döntetlen az örökrangadón, a Békéscsaba volt a forduló nyertese

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Békéscsaba nyerni tudott a Puskás Akadémia otthonában, így pontszámban utolérte az utolsó helyre visszacsúszó ellenfelét, valamint a Vasast is. A DVSC egy szabadrúgásgóllal győzte le az Újpestet.

Puskás Akadémia - Békéscsaba 0-1 (0-1)
Gólszerző: Vaskó a 4. percben

A tabella utolsó két helyezettjének a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú összecsapásán gyorsan vezetést szerzett a Békéscsaba, a 4. percben Fabio ívelt a 16-os sarkától, szabadrúgásból a kapu elé, Vaskó Tamás jól érkezett és a kapu közepébe fejelt (0-1). A gól után elkeseredetten próbált támadni a hazai együttes, de hiába birtokolta többet és tartotta a csabai térfélen a labdát, nem talált fogást ellenfelén, szünetig nem változott az eredmény. A második játékrészre két új játékos érkezett a hazaiaknál, de a cserék sem hoztak eredményt, a csabaiak jól védekeztek, tartották az eredményt. A 83. percben Zsótér Donát járt közel a gólszerzéshez, de lövése elkerülte a kaput. A felcsútiak nem tudták megszerezni a pontszerzéshez szükséges gólt, így visszacsúsztak az utolsó helyre a tabellán, de ugyanúgy 25 pontosak, mint a Békéscsaba és a Vasas.

DVSC-Teva - Újpest FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Tisza a 82. percben

Két olyan csapat lépett pályára Debrecenben, amely jól megszervezte a védekezését, fegyelmezetten zártak a hátsó sorok, a támadójáték azonban mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után. Az első félidő végéig nem alakultak ki helyzetek, és a fordulást követően sem változott jelentősen a játék képe. Végül született így is gól, Tisza Tibor szabadrúgásból ívelt a kapu elé, a bemozduló játékosok megzavarták Balajcza Szabolcsot, aki így nem tudta védeni a kapu felé csavarodó lövést (1-0). A hátralévő időben a hazaiak megtartották előnyüket, és nagy lépést tettek az idény végi dobogó megszerzése felé.

Paksi FC - Videoton FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Vinicius a 69. percben

Az első negyedórában egy-egy lehetőség adódott mindkét együttes előtt, ezt követően azonban nem forogtak veszélyben a kapuk, gólnélküli döntetlennel ért véget a játékrész. A fordulás után aktívabbak lettek támadásban a csapatok, és a 69. percben megszületett az első gól, egy szöglet után fejest védett Székely György, de a kipattanót Vinicius a hálóba lőtte (0-1). A folytatásban sokat tett a gólszerzés érdekében a Paks, de hiába játszott támadó szellemben, elmaradt az egyenlítés, a Vidi megszerezte mindhárom pontot.

Budapest Honvéd - Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0)
Gólszerző: Iszlai a 63. percben
Kiállítva: Botka a 62. percben

Az első félidőben a Haladás próbálkozott többször az ellenfél kapuja előtt, de a játékrész egyetlen igazán nagy lehetőségét a Honvéd hagyta ki, Youla lövését Király védte. Az 52. percben büntetőhöz jutott a Honvéd, de Holender Filip lövését Király Gábor kivédte. A 63. percben a Haladás jutott tizenegyeshez, ráadásul a 16-oson belül szabálytalankodó Botka Endre megkapta második sárgáját, így kénytelen volt elhagyni a pályát. A vendégek gólra váltották a büntetőt, Iszlai Bence volt eredményes (0-1). Emberhátrányban nem tudott egyenlíteni a Honvéd, a szombathelyiek sikerükkel feljöttek az ötödik helyre, és továbbra is harcban vannak a dobogóért.

Vasas FC - DVTK 1-3 (0-1)
Gólszerző: Ferenczi a 80., ill. Egerszegi a 19., Elek a 48., Egerszegi a 63. percben
Kiállítva: Tamás a 37. percben

A kiesés elöl menekülő angyalföldiek a 19. percben hátrányba kerültek, Barczi Dávid beadása után Egerszegi Tamás a kapus mellett a 5 méterről a hálóba fejelt (0-1). A Vasas a gól után javított teljesítményén, és a 37. percben emberelőnybe került, Tamás Márk szabálytalankodott utolsó emberként Müllerrel szemben, a játékvezető kiállította a hátvédet. A második félidő kihagyott Vasas-ziccerrel kezdődött, majd a DVTK második góljával folytatódott, Bacsa Patrik futott el a bal oldalon, beadását követően Elek Ákos 5 méterről a kapuba továbbított (0–2). A 63. percben egy kontra végén növelte előnyét a DVTK, egy jobb oldali támadás során Egerszegi 7 méterről vette be a hazai kaput (0-3). A Vasas erejéből csak a szépítésre futotta a hátralévő időben, a 80. percben egy védelmi hibát Ferenczi István használt ki, 6 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-3).

Ferencváros - MTK Budapest 2-2 (0-1)
Gólszerző: Gera az 59., Varga 62., ill. Kanta a 25., Torghelle a 77. percben

Az örökrangadó első félidején első felében a Ferencváros birtokolta többet a labdát, de a 25. percben az MTK szerzett gólt, Kanta József 18 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapu jobb oldalába (0-1). A zöld-fehérek a folytatásban nyomás alá helyezték ellenfelüket, de egészen az 59. percig kellett várni az egyenlítésre, egy gyors támadás végén Varga Roland tette közére a labdát, Gera Zoltán pedig közelről a hálóba továbbított (1-1). Három perccel később már a Ferencváros vezetett, Leandro szép passza után Varga Roland 5 méterről bombázott a kapuba (2-1). A 77. percben egyenlítettek a kék-fehérek, a csereként beállt Torghelle Sándor fejelt a hálóba egy jobb oldali beadást követően (2-2), beállítva a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS