OTP Bank Liga: izgalmas zárás elé nézünk

2016. április. 29., 15:34   |    

OTP Bank Liga: izgalmas zárás elé nézünk

Az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényének utolsó fordulója előtt nyitott kérdés még az egyik kieső és az, hogy mely csapatok indulhatnak az Európa Ligában.

ÚJPEST FC–VIDEOTON FC
(Április 30., szombat, 16.30)

A lila-fehérek számára nem ez az idény utolsó tétmérkőzése, hiszen még vár rájuk a Ferencváros elleni kupadöntő. Az elmúlt hetekben – sőt, az egész tavaszi idényben – az őszinél gyengébben szerepeltek. A legutóbbi négy fordulóban nyeretlenek maradtak. A Szusza Ferenc Stadionban a legutóbbi két bajnoki találkozójukon döntetlent játszottak, de az idényben csupán egyszer, a Ferencvárostól kaptak ki. (Az egész mezőnyből csak a Fradi áll még egyetlen hazai vereséggel.) A Videoton FC az elmúlt hetekben jó formába lendült, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerezve lépett fel a már bajnok Ferencváros mögé a második helyre. Vendégként ugyanakkor a hazai találkozóknak otthont adó Felcsúttól távol csupán egyszer, Pakson tudott győzni. A két csapat az első tavaszi fordulóban játszott egymás ellen legutóbb Újpesten, a lilák 1-0-ra nyertek.



BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DVSC-TEVA
(Április 30., szombat, 16.30)

A két gárda a bajnokság első fordulójában találkozott egymással Békéscsabán, az újonc akkor majdnem meglepte a nemzetközi kupainduló Lokit, a DVSC csak a 92. percben „talált” öngóllal nyert 3-2-re. Most ismét a Kórház utcában találkoznak, a csabaiak már biztosan kiesnek, a Loki ellenben küzd az újabb nemzetközi kupaindulásért. Ha nyer, biztosan mehet az európai porondra. Zoran Szpisljak együttese tavasszal csupán öt mérkőzést játszott eddig pályaválasztóként a bajnokságban, csak az Újpest ellen nyert. A DVSC szeptember 19. óta mindössze a Paks ellen nyert idegenben. Tavasszal mindössze négy gólt szerzett vendégként.



SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Április 30., szombat, 16.30)

A szezon végére jó formába lendült szombathelyiek március 19. óta veretlenek, a legutóbbi hat meccsükön 14 pontot szereztek. Az ideiglenes hazai pályának választott Sopronban háromszor nyertek, kétszer döntetlent játszottak. Mészöly Géza együttese még az európai kupaindulást biztosító helyek egyikét is elérheti, de ehhez nyernie kellene. Egyébként ha győzne a Haladás, beállítja eddigi NB I-es rekordját, 53 ponttal zárja a szezont. Ehhez ellenben nagyon nehéz feladatot kell teljesítenie: a bajnok Ferencváros megy vendégségbe. A zöld-fehérek a 2015–2016-os idényben Szombathelyen és Budapesten is két góllal megverték a Haladást, 2012 óta veretlenek a vasi gárda vendégeként. Ugyanakkor a legutóbbi három fordulóban nyeretlenek maradtak.



PUSKÁS AKADÉMIA–BUDAPEST HONVÉD
(Április 30., szombat, 16.30)

A Bp. Honvéd már "páholyban van", biztosan a 6-8. hely között végez. Marco Rossi együttese előbb három mérkőzést megnyert, aztán hármat elveszített, s a legutóbbi kettőt újra csak megnyerte. Ha ezt a sort nézzük, győznie kellene a Pancho Arénában. Ott ahol, december 5-én 3-0-ra nyert. s ahol három eddigi, az akadémia csapata ellen vívott bajnoki mérkőzéséből egyet sem veszített el. A felcsútiak számára az élvonalban maradás a tét, még ha ki is kapna a Vasas az MTK-tól, csak akkor előzhetik meg, ha nyernek a kispestiek ellen. A döntetlen nem elég a Puskás Akadémiának. Szijjártó István eddig egyszer nyert, egyszer pedig veszített vezetőedzőként a csapattal. Akadt már a pályafutásában hasonló nagy téttel bíró utolsó fordulós mérkőzés: 1989-ben az MTK ellen az ő góljaival nyert, s szerzett bajnoki címet a mostani ellenfél, a Bp. Honvéd.



MTK BUDAPEST–VASAS SC
(Április 30., szombat, 16.30)

Az MTK a legutóbbi öt fordulóban csupán egyetlen győzelmet aratott, ilyen rossz sorozata az ősz vége, a tavasz eleje óta nem volt. Pályaválasztóként is bukdácsolt, kikapott a Puskás Akadémiától. A Vasast Dunaújvárosban fogadja, ott a mérlege tavasszal hat meccsen négy győzelem, egy döntetlen, egy vereség. Ugyanakkor a legutóbbi három alkalomból csak egyszer nyert, összesen egyetlen gólt szerezve. A Vasas biztosan bennmarad, ha nyer, s mindenképpen bennmarad, ha a Puskás Akadémia nem győz a Honvéd ellen. Az angyalföldiek vendégként szeptember 12. óta nyeretlenek, igaz, a legutóbbi öt találkozójukból hármon szereztek pontot.



DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Április 30., szombat, 19.00)

A DVTK egészen a legutóbbi hazai találkozójáig százszázalékos volt pályaválasztóként Egervári Sándor irányításával, akkor ellenben kikapott a Bp. Honvédtól. A borsodiak hátrább már nem csúszhatnak, előrébb még léphetnek egyet, ha legyőzik, egyben meg is előzik a Paksot. Csertői Aurél együttese nehéz tavaszt él meg, a legutóbbi hat fordulóban a megszerezhető 18 pontból mindössze egyet gyűjtött be. Vendégként tavasszal eddig hat mérkőzést játszott, s mindössze az utolsón, az Újpest ellenin gazdagodott ponttal. Érdekes, hogy a DVTK pályaválasztóként 2012 óta nyeretlen a tolnai zöld-fehérek ellen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS