Kassai Viktorék az Anfield Roadon

2016. május. 03., 13:30   |    

Kassai Viktorék az Anfield Roadon

A Liverpool–Villarreal Európa Liga-elődöntő második felvonását magyar játékvezetői team közreműködésével rendezik meg.

Szinte felrobbant az El Madrigal Stadion, amikor Adrian a 92. percben betalált Mignolet kapujába. Ezzel a góllal 1-0-ra nyert a Villarreal a Liverpool ellen az EL-elődöntő első mérkőzésén, így a spanyolok előnyös pozícióban érkeznek az Anfield Roadra.

Az 1884-ben átadott, azóta modernizált Anfield Road Stadion jellegzetessége a legvérmesebb drukkereket tömörítő rész, a Kop. Ezúttal Klopp kerül a középpontba Liverpoolban: a vörösök a karizmatikus német tréner vezetésével szeretnék kivívni a döntőbe jutást. Utóbb a Borussia Dortmundot a végletekig izgalmas találkozón, kétgólos hátrányból fordítva 4-3-ra győzték le a Mersey-partiak.

A Villarreal 1998-ban jutott fel először az élvonalba, és 10 évvel később a Real Madrid mögött a második helyen végzett a spanyol első osztályban. Pontosan egy évtizede a Bajnokok Ligájában egészen az elődöntőig menetelt.

Kassai Viktor tartalmas pályafutása újabb rangos állomásához érkezett: EL-elődöntőn bíráskodik. Hétfőn Telkiben vehette át a magyar élvonal legjobb játékvezetőjének járó elismerést, csütörtökön 21.05 órakor pedig a sípjelére kezdődik a Liverpool–Villarreal párharc. Miként majd a franciaországi Európa-bajnokságon, ezúttal is Ring György és Tóth Vencel asszisztensi segítségére támaszkodhat. Az alapvonali játékvezetői teendőket szokás szerint Bognár Tamás és Farkas Ádám látják el. A liverpooli és a spanyol kispadok között a tartalék-játékvezetői szerepet Berettyán Péter tölti be.

A 40 esztendős magyar sípmester vezetett már BL-finálét (2011), világbajnoki elődöntőt (2010), olimpiai döntőt (2008), ezúttal pedig az EL-elődöntőben bizonyíthat társaival együtt.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS