NB II: bebiztosíthatja feljutását a Gyirmót

2016. május. 06., 10:46   |    

NB II: bebiztosíthatja feljutását a Gyirmót

Az utolsó ötfordulós szakasz kezdődik a hétvégén a Merkantil Bank Ligában. A Gyirmót a forduló rangadóján biztosíthatja a feljutást, további öt csapat vív nagy harcot reálisan a második helyért. Közülük matematikailag még bármelyik megelőzheti a listavezetőt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SWIETELSKY-SOPRONI VSE
(Május 6., péntek, 19.00)

A Zalaegerszegen legutóbb magabiztos győzelmet arató, hatodik helyezett, de a második Kisvárdától csupán kétpontos távolságra lévő Csákvár ezúttal hazai pályán szerepel, a kilencedik Soproni VSE-t fogadja. A legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, igaz, éppen pályaválasztóként kapott ki a remek formába lendült Balmaz Kamilla Gyógyfürdőtől. Szeptember 12. óta ez volt az első hazai veresége. A középcsapatnak számító Sopron a legutóbbi fordulóban a Szolnoki MÁV elleni hazai döntetlennel zárta le három vereségből álló rossz sorozatát. Supka Attila együttese október 18. óta mindössze négy pontot szerzett vendégként. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a mostani élcsapatok elleni idegenbeli találkozóin, Gyirmóton, Kisvárdán, Mezőkövesden és Zalaegerszegen is csak szoros, egygólos vereséget szenvedett.

ZALAEGERSZEGI TE FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Május 8., vasárnap, 15.00)

A harmadik helyen álló ZTE az előző forduló előtt edzőt váltott, Csank János helyére ifjabb Mihalecz István került. A bemutatkozás nem sikerült, a Csákvár 3-0-re nyert a kék-fehérek ellen. A gárdára most még, ha lehet, még nehezebb feladat vár, a listavezető Gyirmótot fogadja. A ZTE több mint egy éve nem játszott otthont döntetlent a bajnokságban, sőt, egészen különleges a mérlege. 2015. március hét óta vagy kapott gól nélkül megnyerte a mérkőzését (tíz győzelem, 23-0-s gólkülönbség), vagy kikapott. Hat vereségéből kettőt a Csákvár mért rá, általában a rangadókon játszott gyengébben a ZTE. A korábbi élvonalbeli klub együttese minden hátralévő találkozóján pályaválasztóként szerepel. A Gyirmót, ha nyer, minden más eredménytől függetlenül, biztosítja története első élvonalbeli szereplését a következő szezonra. A 2015–2016-os idény eddigi kiemelkedően legjobb NB II-es csapata a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett Balmazújvárosban, ez volt az első veresége tavasszal. Idegenben ez lesz a harmadik tavaszi bajnokija, Dunaújvárosban nyert, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ellen kikapott.

KISVÁRDA MASTER GOOD–VÁC FC
(Május 8., vasárnap, 15.00)

A második helyezett kisvárdaiak ugyan két döntetlennel kezdték a tavaszt, de azóta nyolc mérkőzésen 19, illetve a legutóbbi öt találkozón 13 pontot szereztek. Ugyanakkor érdekes, hogy március eeje óta a csapat vendégként hibátlanul szerepelt, hazai pályán ellenben kétszer is megbotlott. A Vác FC egyelőre a tizenharmadik helyen szerénykedik. Legutóbb Gyirmóton beleszaladt egy súlyos, hatgólos vereségbe, de előtte három mérkőzést is megnyert sorozatban idegenben, győzött Dunaújvárosban, Zalaegerszegen és Szolnokon is. Ez alapvető fordulatot jelentett korábbi idegenbeli mérlegéhez képest.

SOROKSÁR SC–DUNAÚJVÁROS
(Május 8., vasárnap, 17.30)

A nyolcadik helyezett Soroksár az egyedüli csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi hat fordulóban 18 pontot szerzett. Ezzel a középmezőnybe emelkedett. Pályaválasztóként játszott mindkét hazai áprilisi meccsét 1-0-ra megnyerte. A Dunaújváros ellentétes formában van, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Ugyanakkor a gárda idegenben sokkal eredményesebb, mint hazai pályán, vendégként szeptember 26. óta csak egyszer kapott ki.

SZTK-ERIMA–BUDAÖRS
(Május 8., vasárnap, 17.30)

A tizenötödik helyezett szigetszentmiklósiak az elmúlt öt fordulóban csupán három pontot gyűjtöttek, Ajkán nyertek. Hazai pályán október 3. óta nyeretlenek, a legutóbbi három találkozójukat elveszítették. A tizenegyedik helyen álló budaörsiek az elmúlt időszakban minden riválisnál gyengébben teljesítettek, az utóbbi hat fordulóban csak két pontot szereztek. Vendégként a legutóbbi öt meccsükön nem tudtak pontot fogni.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Május 8., vasárnap, 17.30)

A tizedik helyezett szegediek a legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették, a balmazújvárosiak a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtöttek. A szegediek a legutóbbi öt hazai mérkőzésükön négy pontot szedtek csak össze, a balmazújvárosiak a legutóbbi négy idegenbeli találkozójukon hibátlanul teljesítettek.

FC AJKA–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY
(Május 8., vasárnap, 17.30)

Az utolsó helyen szerénykedő Ajka a mezőny leggyengébb csapata, noha a legutóbbi alkalommal döntetlent ért el a Budaörs otthonában megszakítva négy mérkőzésből álló vereségsorozatát. A csapat október 18. óta nem nyert bajnoki találkozót. A Mezőkövesd-Zsóry harcban áll a feljutásért, a negyedik helyen áll. Ugyanakkor az utóbbi hetekben visszaesett a teljesítménye, négy fordulóban csupán négy pontot szerzett. Igaz, közben játszott a Gyirmóttal, a Kisvárdával és a nagy formába lendült Soroksárral is. Pintér Attila együttese a hátralévő fordulókban a hetedik Siófok kivételével csupa olyan csapat ellen játszik, amely az utolsó hat hely valamelyikén áll.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK
(Május 8., vasárnap, 17.30)

A tizenkettedik helyen álló szolnoki gárda tavasszal eddig mindössze egy bajnoki találkozóját nyerte meg, de az a legutóbbi hazai meccs volt az élvonalba vágyó Zalaegerszegi TE ellen. A Tisza-parti legénység ezt megelőzően négy hazai meccsen egyetlen pontot szerzett tavasszal. A Siófok szeszélyesen, ha úgy tetszik, „szakaszosan” teljesít tavasszal. Három idegenbeli győzelemmel kezdte 2016-ot, majd négyszer kikapott. Április közepe óta újra háromszor győzött, igaz, ebből kétszer, hazai pályán az utolsó két helyezett valamelyike ellen. Tavasszal két mérkőzését nem nyerte csak meg vendégként, igaz, Balmazújvárosban és Zalaegerszegen is súlyos vereségbe lépett bele.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS