Gera-góllal lett kupagyőztes a Ferencváros

2016. május. 07., 22:29   |    

Gera-góllal lett kupagyőztes a Ferencváros

A Ferencváros Gera Zoltán második félidőben szerzett fejesgóljával 1-0-ra legyőzte az Újpest FC-t a Magyar Kupa döntőjében.

Derbihez és kupadöntőhöz méltó hangulatban, közel telt ház előtt kezdődött a kilencszeres MK-győztes Újpest és a huszonegyszeres aranyérmes Ferencváros kupadöntője a Groupama Arénában. A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, a zöld-fehérek az első félórában jelentős fölényben játszottak, dominanciájuk azonban csak helyzetekben mutatkozott meg: az első negyedóra végén Pintér Ádám trafálta telibe 22 méterről a bal kapufát, Böde Dánielnek is akadt néhány lehetősége, az Újpest védelmének volt dolga bőven.

Az Újpest ezzel szemben veszélytelen volt támadásban, egy távoli lövéstől eltekintve Dibusznak nem volt dolga az első 30 percben. A 33. percben Kylian Hazard egy kisebb sérülés miatt cserét kért, helyére Mohl Dávid állt be, ezzel Balogh Balázs átkerült a balhátvéd pozíciójából a középpálya jobb oldalára. A változtatás után kijött a szorításból az Újpest, a félidő utolsó perceiben már a lila-fehérek birtokolták valamivel többet a labdát, de jelentősebb helyzetekig nem jutottak el.

A második félidőt jobban kezdte az Újpest, mint az elsőt, teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés, ugyanakkor mindkét csapat fontosabbnak tartotta a kapott gól elkerülését annál, hogy jelentősebb kockázatot vállaljon. Végül a Ferencváros vállalta fel bátrabban a támadásokat, és a 79. percben megtörte a gólcsöndet, Hajnal Tamás jobb oldali szögletét követően a csereként beállt Gyömbér Gábor fejelte a kapu felé a labdát, Gera Zoltán jól érkezett, és 2 méterről a kapu jobb oldalába bólintott (0-1).

golgera|

A hátralévő percekben elkeseredetten próbált támadni az Újpest, de komolyabb helyzetig sem jutott el, a Ferencváros megőrizte előnyét, és bajnoki cím mellé megszerezte a Magyar Kupa-győzelmet is, a klub történetének 22. MK-elsőségét. A két csapat tagjai Berzi Sándor MLSZ-alelnöktől és Studniczky Ferenctől, az MLSZ Versenybizottságának elnökétől vették át érmeiket, majd elsőként Gyömbér Gábor, a Fradi csapatkapitánya emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után:

Thomas Doll: - Csodálatos pillanatokat élünk át, de keményen meg kellett dolgozni ezért a sikerért. A kupadöntő egyetlen hozzávalója sem hiányzott ma, érzelmek, feszültség és remek hangulat jellemezte az estét. Jól nézett ki a védekezésünk, nem engedtünk sok területet az ellenfélnek, kevés helyzete volt az Újpestnekk. Az első félidőben is szerezhettünk volna gólt, de türelmesek voltunk, tudtuk, hogy lesz lehetőségünk arra, hogy betaláljunk a kapuba, és végül meg is született a győzelemhez szükséges találat. Az Újpest nagyon jó ellenfél volt, minden tiszteletet megérdemel teljesítményéért.

Nebojsa Vignjevics: - Gratulálok a Ferencvárosnak, ellenfelünk bizonyította, hogy remek csapata van, ezen a napon jobb volt mint mi, nekünk nem ment olyan jól a játék, mint a Fradi elleni előző két bajnoki mérkőzésünkön. Ezzel együtt gratulálok a játékosaimnak a teljesítményükhöz. Sajnos a támadóink ezúttal nem alakítottak ki veszélyes helyzeteket az ellenfél kapuja előtt, ezért kevés lehetőségünk volt a gólszerzésre.

Újpest FC-Ferencváros 0-1 (0-0)
Újpest FC: Balajcza - Heris, Kecskés, Litauszki, Balogh - Cseke, Sankovic - Hazard (Mohl, 33.), Bardhi (Kabát, 85.), Andric (Diarra, 73.) - Lencse
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa (Radó, 46.), Leandro, Ramirez - Gera, Pintér - Varga (Cukic, 87.), Hajnal, Lamah (Gyömbér, 56.) - Böde
G.: Gera a 79. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS