Magyar Kupa: tíz fradista és öt újpesti újrázásra készül

2016. május. 07., 09:52   |    

Magyar Kupa: tíz fradista és öt újpesti újrázásra készül

A címvédő Ferencváros nehéz ágon jutott a Magyar Kupa 2015–2016-os kiírásának döntőjébe. Nebojsa Vignjevics másodszor vezetheti a Magyar Kupa döntőjében az Újpestet: a lila-fehérek 2014 után ismét a fináléba jutottak.

A zöld-fehérek ugyan – nemzetközi kupaszereplőként – csak a harmadik fordulóban kapcsolódtak be a sorozatba, s ott még könnyű ellenfelet kaptak, tartalékos felállításban is 10-0-ra megverték a Nagyecsedet. A következő körben a hazai 4-1 után kikaptak Csákváron a helyi NB II-es csapattól 4-3-ra, de továbbléptek.

Ezt követően azonban a Videoton jutott ellenfélül. Az akkor még bajnoki címvédő, amely ellen a Fradi 2015-ben a Magyar Kupát és a Szuperkupát is megnyerte. A Groupama Arénában elszenvedett vereség mindössze a második volt, amelyet hivatalos mérkőzésen, magyar ellenféllel szemben, a zöld-fehérek elszenvedtek a stadion átadása óta. A visszavágó jobban sikerült: noha a szerencse és egy öngól is „kellett” ahhoz, hogy Thomas Doll együttese kiejtse a Videoton FC-t.

Az elődöntőben a Ferencváros az elmúlt évtized legeredményesebb kupaszereplőjével, a DVSC-Tevával találkozott. A Loki addig félelmetes hazai mérleggel rendelkezett 2016 tavaszán, de a Ferencvárost nem tudta legyőzni. A nagyerdei 0-0 után a Ferencváros simán, 3-0-ra megnyerte a visszavágót.

Thomas Doll huszonhét játékost vetett be eddig a kupasorozatban, mindössze két játékos, Pintér Ádám és Roland Lamah játszott a döntőig vezető út mind a hét találkozóján. Hat meccs jutott Emir Dilavernek, Vladan Csukicsnak, Cristian Ramíreznek és Michal Nalepának. A házi gólkirály eddig Busai Attila a sorozatban, aki ugyan csak két meccsen játszott, de az elsőn négy gólt szerzett a Nagyecsed ellen. Egyszer a Csákvár kapujába is betalált.

A tavalyi kupadöntőben győztes legénységből Dibusz Dénes, Emir Dilaver, Cristian Ramírez, Gera Zoltán, Vladam Csukics, Nagy Ádám, Gyömbér Gábor, Varga Roland, Böde Dániel és Roland Lamah a mostani sorozatban is szerepet kapott.

Az Újpest számára a Vértessomló elleni 14-1 jelentette a bemutatkozást a mostani sorozatban, majd következett a Celldömölk elleni 9-0, ugyancsak idegenben. Nehezebben kivívott sikerrel lépett tovább az Újpest a harmadik körből, a Velence ellen csak 2-1-re nyert. A negyedik fordulóban, az NB II-es Zalaegerszeg ellen már az első, 5-0-ra megnyert meccsen eldőlt a továbbjutás, a visszavágó 1-1-re végződött. Az elődöntőbe jutásért az addig bravúrosan szereplő Tiszaújvárost kellett búcsúztatni. Noha a vendégek jól kezdtek a Megyeri úton, az Újpest végül otthon 8-1-re, idegenben 2-0-ra nyert.

A legjobb négy között találkoztak a lila-fehérek először az OTP Bank Ligában szereplő vetélytárssal. A Békéscsaba ellen a hazai találkozón elért 2-0 után magabiztosan jutott a fináléba csapat az idegenbeli 1-1-gyel.

Nebojsa Vignjevics együttesében harmincegy játékos lépett eddig pályára a sorozatban. Nincs köztük olyan, aki legalább két találkozót ne mulasztott volna, hét meccsen szerepelt Bojan Szankovics, Balogh Balázs, Cseke Benjámin és Kylian Hazard. A 42 szerzett gól a döntőig vezető úton a valaha volt egyik legjobb a kupatörténelemben. Kabát Péter hét góllal vette ki a részét a „termésből”, hatig jutott Enis Bardhi, sőt, a csak az első öt mérkőzésen szerepelt Sallói Dávid is. Az eddig a 2015–2016-os sorozatban szerepet kapottak közül Balajcza Szabolcs, Jonathan Heris, Litauszki Róbert, Balogh Balázs és Kabát Péter lépett pályára 2014-es megnyert döntőben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS