Női U16: kihagytuk a helyzeteket, a bosnyákok büntettek

2016. május. 08., 13:55   |    

Női U16: kihagytuk a helyzeteket, a bosnyákok büntettek

A fiúk után az U16-os lányok is hazai rendezésű UEFA fejlesztési tornán vesznek részt, a magyar válogatott vasárnap játszotta első mérkőzését Bükön.

A magyar válogatott zömében az U15-ös korosztályt képviselő játékosokkal készült az U16-os UEFA-tornára, a Schumi Dorottya vezette szakmai stáb az elmúlt hetekben két kétnapos kiválasztó összetartás során rakta össze a viadalon résztvevő keretét. A játékosok nagy része első nemzetközi meccsét játszotta, többen most debütáltak nagypályán.

Ezzel együtt a mieink dominálni tudtak a bosnyákok ellen, de a helyzetek kihasználásában nem voltunk hatékonyak, egyetlen lehetőséget sem sikerült gólra váltani. A bosnyákok erejéből leginkább a védekezésre futotta, de a második félidő közepén sikerült végigvinniük egy akciót, és megszerezniük a vezetést. A mieink hiába támadtak az egyenlítésért, elmaradt a gólszerzést, így végül egy nyerhető mérkőzést veszített el a csapat.

- Kicsit csalódott vagyok, mert annak ellenére, hogy csak most kezdjük összerakni a válogatottat, végig jobban játszottunk ellenfelünknél, ám a helyzeteink kimaradtak - mondta Schumi Dorottya szövetségi edző a találkozó után. - A bosnyákok a második félidőben teljesen váratlanul lőttek egy gólt, ezzel megnyerték az összecsapást, mi pedig legfeljebb azzal vigasztalódhatunk, hogy a játék képe megfelelő volt, mezőnyben jól játszott a csapat.

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 0-1 (0-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Simon Dorottya (Győrik Alexandra, 41.), Kovács Laura, Horváth Emese, Vasas - Lea - Nádudvari Anna (Bódai Viktória, 41.), Pusztai Sára (Németh Dorka, 63.), Vachter Fanni, Nagy Virág - Mikes Vivien (Kovács Eszter, 41.) - Dorner Dóra (Papp Csenge, 57.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS