Merkantil Bank Liga: a gólkirályi címért is nagy a harc

2016. május. 16., 13:07   |    

Merkantil Bank Liga: a gólkirályi címért is nagy a harc

A Gyirmót bebiztosította a feljutást, a Soroksár folytatta remek sorozatát, a góllövőlista első két helyezettje ismét eredményes volt, és továbbra is csak egy gól választja el őket. A ZTE megbotlott, a Csákvár remekel idegenben, a Balmazújváros rangadót nyert a Kisvárda veretlenségi sorozatát megszakítva. Érdekességek a Merkantil Bank Liga 27. fordulójából.

VÁC FC–SOROKSÁR SC 0-4 (0-2)
Gólszerző: Gyepes 6., Pál 45, Huszák 67., Bajzát 80.

– A Soroksár sorozatban a nyolcadik bajnoki mérkőzését nyerte meg.
– Idegenben a legutóbbi öt meccsén 15 pontot szerzett.
– Lucsánszky Tamás együttese az elmúlt fordulóban 11 gólt lőtt vagy fejelt. Előtte nyolc meccsen jutott 11 gólig, pedig azok közül is megnyert hatot.
– Gyepes Gábor és Bajzát Péter az előző fordulóban is a kapuba talált.
– A Vác a szolnoki stadionavatón aratott április 9-i győzelem óta öt meccsből négyet, ráadásul 2-15-ös gólkülönbséggel, elveszített. Igaz, a Szegedet legyőzte 3-2-re.
– Nagy Tibor legénysége nyolcadszor kapott pályaválasztóként a bajnoki idényben, de először négygólos különbséggel.
– 2016-ban hetedszer kapott ki a váci csapat, ezek közül hatszor szerzett gól nélkül.

ZTE FC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA 1-1 (0-0)
Gólszerző: Daru 61., ill. Obot 88.

– A feljutásért küzdő Zalaegerszegi TE a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy győzelmet aratott, igaz, azt a Gyirmót ellen.
– Az egerszegiek november 21. óta először játszottak döntetlent a bajnokságban.
– Miután már csak hazai mérkőzéseik vannak hátra, érdemes megjegyezni: pályaválasztóként a legutóbbi hét találkozóból csak hármat nyertek meg.
– Daru Bence a 17. bajnoki gólját szerezte az idényben, ezzel vezeti az NB II góllövőlistáját.
– A Szeged április közepétől háromszor kikapott, de a legutóbbi két meccsén négy pontot gyűjtött. Április 2. óta először szerzett idegenben pontot.
– A csereként beállt Denis Samuel Obot a harmadik gólját lőtte az NB II-es idényben, az elsőt ősszel még a Vác tagjaként szerezte.
– Zelenyánszky László kiállítása (83. perc) után a szegediek emberhátrányban egyenlítettek.

BFC SIÓFOK–BUDAÖRS 1-2 (0-1)
Gólszerző: Ivancsics 92., ill. Szabó 34., Sajbán Miklós 67.

– A Budaörs a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerezve javított helyzetén. Legutóbb november elején nyert egy győztes mérkőzés után egy újabbat.
– Az idényben először fordult elő, hogy a Budaörs két egymást követő idegenbeli mérkőzésen hat pontot szerez.
– A Budaörs a bajnoki idényben mind a hat pontot elvette a Siófoktól.
– Szabó Viktor az előző fordulóban is szerzett gólt, akkor a második találatot Sajbán Máté jegyezte. Most az idősebbik fivér, Miklós talált a kapuba.
– A Siófok április 9. óta először szenvedett vereséget.
– Ugyanakkor a Balaton-parti gárda hazai pályán hatodszor kapott ki az idényben.
– Ivancsics Gellért a legutóbbi négy mérkőzéséből hárman gólt szerzett.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–SZTK-ERIMA 2-0 (0-0)
Gólszerző: Nicorec 75., Fótyik 76.

– Két korábbi NB I-es játékos két perc alatt döntött a mérkőzésen. Onisor-Mihai Nicorec az első gólját szerezte mezőkövesdi színekben.
– Fótyik Dominiknak ez volt a harmadik gólja a bajnoki szezonban, az elsőt a szigetszentmiklósiak elleni őszi találkozón érte el.
– A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzése döntetlenre végződött, most megtört a jég, nyert a Mezőkövesd.
– Pintér Attila együttese, amely felugrott e három ponttal a tabellán a második helyre, a legutóbbi hat hazai meccsén 15 pontot szerzett, csak a Soroksártól kapott ki.
– Október 18. óta mindössze másodszor aratott legalább kétgólos győzelmet a Mezőkövesd a bajnokságban.
– Az SZTK-Erima a legutóbbi hét fordulóban 18 pontot veszített.
– Március 19. óta csak Ajkán szerzett vendégként gólt, igaz, ott győzött is.

SZOLNOKI MÁV FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0-1 (0-0)
Gólszerző: Molnár T. 91.

– A csereként beállt Molnár Tibor emberelőnyben szerezte meg a mérkőzés egyetlen gólját a 91. percben, Kovács Olivér, a Szolnok középpályása a 78. percben piros lapot kapott.
– Molnárnak ez volt a nyolcadik gólja a bajnoki idényben.
– A Szolnok november 28. óta mindössze egy mérkőzést tudott nyerni, igaz, az bravúros volt a ZTE ellen, április 23-án.
– A Tisza-parti legénység március közepe óta harmadszor kapott ki hazai pályán 1-0-ra.
– 2016-ban negyedszer nem szerzett gólt a Szolnoki MÁV pályaválasztóként. A mostani visszalépés a gödörbe, hiszen az előző két hazai meccsen három, illetve két gólt lőtt.
– A Csákvár sorozatban a harmadik idegenbeli mérkőzését nyerte meg.
– Toldi Gábor csapata a legutóbbi hat fordulóban 13 pontot szerzett. Ebben a periódusban csak a Soroksár gyűjtött többet. (A Kisvárda és a Balmaz Kamilla ugyancsak 13 ponttal gazdagodott.)

DUNAÚJVÁROS-PASE–FC AJKA 2-2 (0-1)
Gólszerző: Lorentz 50., Koval 52., ill. Czár 13., 76.

– A Dunaújváros április 2. óta először szerzett pontot pályaválasztóként, a mostani fordulót megelőzően a legutóbbi két hazai meccsét szerzett gól nélkül elbukta, igaz, a Gyirmót és a Kisvárda ellen.
– Az előző két bajnoki 0-11-es gólkülönbsége után ezúttal két gólt ért el a dunaújvárosi csapat. Két bajnoki gólt legutóbb március 4-én szerzett hazai mérkőzésen.
– A mostanit megelőzően pontszerzéssel zárt hazai meccsen augusztus 29-én ért el két gólt a DPASE.
– Lorentz Márton a második, Koval Viktor a harmadik gólját szerezte a bajnoki idényben.
– Bár az Ajka ezúttal két gólt is szerzett, tovább tart a rossz sorozat: sem a 2014–2015-ös bajnokságban, sem pedig a 2015–2016-os eddigi fordulóiban nem nyert idegenben bajnoki mérkőzést.
– Az Ajka két egymást követő idegenbeli találkozóján nem kapott ki, ilyenre 2015 áprilisa óta először akad példa. Az idényben másodszor jutott vendégként két gólig, az első az őszi, mezőkövesdi 2-2 volt.
– A két gólt is szerző Czár Richárd, aki korábban a Bp. Honvéd színeiben az élvonalban is szerepelt, az őszi idényt a mostani ellenfélnél, Dunaújvárosban töltötte. Új csapatában először szerzett gólt, illetve gólokat.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–GYIRMÓT FC 1-3 (1-1)
Gólszerző: Baracskai 26., ill. Vass 36., Völgyi 89., Simon András 93.

– A hajrában kiharcolt győzelmével a Gyirmót FC biztosította a feljutást, a 2016–2017-es idényben, történetében először, a legmagasabb osztályban játszhat.
– A listavezető két elveszített mérkőzés után nyert ismét, három, korábban az OTP Bank Ligában is szerepelt játékosa egy-egy góljával.
– Vass Patrik a negyedik (de 2016-ban az első), Völgyi Dániel a második, Simon András a nyolcadik (tavasszal már a hatodik) gólját szerezte az NB II-es bajnoki idényben.
– A Merkantil Bank Liga legerősebb csapata vendégként augusztus 22. óta mindössze másodszor jutott legalább szerzett gólig. Novemberben Siófokon 4-0-ra nyert.
– 2014 nyara óta szoros meccseket játszik a két csapat, a mostani az első kétgólos siker. De a 89. percig ez a találkozó is döntetlenre álét.
– A Soproni VSE immár hat forduló óta nyeretlen. Hazai pályán a legutóbbi öt találkozóján mindössze két pontot gyűjtött.
– Baracskai Roland, akinek egyébként az ellenfél gólszerzőihez hasonlóan, szintén van NB I-es múltja, a nyolcadik találatát érte el a bajnoki idényben. Miként Vass Patrik, ő is szerzett gólt az őszi, gyirmóti mérkőzésen is.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–KISVÁRDA MASTER GOOD 4-2 (2-1)
Gólszerző: Kovács 28., Zsiga 31., 82., Németh 92., ill. Erős 35., Papucsek 54.

– A Balmazújváros a legutóbbi öt hazai mérkőzésén 13 pontot szerzett.
– Október eleje óta hat hazai győzelmet aratott, ezek közül négyen négy szerzett gólig jutott.
– Az előző fordulóban Szegeden elszenvedett, váratlan vereség után talpra álló hazai csapatból Kovács Ádám a hatodik, Zsiga Ervin a második és a harmadik, a csereként éppen Kovácsot váltó Németh Ádám a második gólját szerezte.
– Sigér Dávid a 33. percben, csapata 2-0-s vezetésénél piros lapot kapott.
– Megszakadt a Kisvárda március 20. óta tartó veretlenségi sorozata. A mostani előtt hat mérkőzésen 16 pontot gyűjtött a csapat.
– A 36. évében járó, több mint száz élvonalbeli mérkőzést maga mögött tudó Erős Gábor már a tizenhatodik góljánál tart a bajnoki idényben, ezzel második a góllövőlistán. A télen Szolnokról érkezett Papucsek Barna az első bajnoki gólját érte el kisvárdai játékosként.
– A Kisvárda a bajnoki idényben másodszor kapott idegenben négy gólt. November 28-án Szolnokon szenvedett 4-2-es vereséget, Papucsek Barna, eltiltása miatt, nem szerepelt azon a találkozón az ellenfélnél.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS