Merkantil Bank Liga: szoros csatákat hozhat a hétvége

2016. május. 20., 17:50   |    

Merkantil Bank Liga: szoros csatákat hozhat a hétvége

A Merkantil Bank Liga 28. fordulónak érdekessége, hogy öt párban hasonló tudású, a tabellán egymáshoz közel álló együttesek lépnek pályára. Izgalmas, szoros csatákra van kilátás.

SZTK-ERIMA–DUNAÚJVÁROS-PASE
(Május 21., szombat, 18.00)

Az utolsó előtti helyen álló szigetszentmiklósi együttes a legutóbbi három mérkőzését elveszítette, sőt hazai pályán a legutóbbi négy fellépésén egyetlen pontot sem szerzett. Legutóbb még októberben, az Ajka ellen győzött pályaválasztóként. Az ellenfél, a Dunaújváros-PASE egy hellyel és három ponttal előzi meg az SZTK-Erimát. Az újvárosiak hasonlóan rossz passzban vannak, de a legutóbbi fordulóban, az Ajka ellen pontot tudtak szerezni. A megfiatalított gárdának egy győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege idegenben, 2016-ban, de a legutóbbi alkalommal, Soroksáron súlyos, 7-0-s vereségbe „szaladtak bele”. November a két csapat 0-0-ra végzett egymás ellen Dunaújvárosban.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–SWIETELSKY SOPRONI VSE
(Május 21., szombat, 18.00)

Nincs jelentős erőkülönbség a két csapat között, a Szeged egy hellyel és három ponttal előzi meg a riválist. A Tisza-parti gárda három vereség után javult a legutóbbi hetekben, otthon, meglepetésre, nyert a Balmazújváros ellen, majd pontot szerzett Zalaegerszegen. A soproni vasutasok április 3. óta nyeretlenek, idegenben a mostani bajnoki évben 11 pontot szereztek. Igaz, két hete, Csákváron egy élcsapat ellen is tudtak pontot szerezni. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy vendégként csupán két találkozójukon, Szigetszentmiklóson és Zalaegerszegen maradtak szerzett gól nélkül.

SOROKSÁR SC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Május 21., szombat, 18.00)

Az utóbbi hetek legjobb formában lévő csapata fogadja a hatodik helyezett balmazújvárosiakat. A Soroksár a legutóbbi nyolc fordulóban 24 pontot szerzett, pályaválasztóként a legutóbbi hármon még gólt sem kapott. A Balmaz Kamilla február 27. óta mindössze két meccsét nem nyerte meg, döntetlent játszott otthon a Szolnok ellen, s kikapott Szegeden. Azóta az öt idegenbeli mérkőzésén tíz gólt szerzett, egyiken sem maradt találat nélkül. A legutóbbi fordulóban rangadót nyert a Kisvárda ellen (4-2). Novemberben 1-1-re végződött a két csapat találkozója.

FC AJKA–VÁC FC
(Május 21., szombat, 19.00)

Az utolsó helyezett ajkai legénység a tizenharmadik helyezett Vácot fogadja. Egyik csapat sincsen jó formában, bár az ajkaiak a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésünkön szereztek pontot. Ellenben hazai pályán október 18. óta nyeretlenek, sőt, a legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették. Ez az utolsó hazai bajnokijuk az idényben. A váciak tavasszal hármas győzelmi sorozatot produkáltak vendégként, de a legutóbbi két meccsükön kikaptak. Gyirmóton 6-0-ra, Kisvárdán 2-0-ra.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BFC SIÓFOK
(Május 21., szombat, 19.00)

Korábban a csákváriak nagyszerűen teljesítettek pályaválasztóként – szeptember középétől hét hónapon keresztül nyolc mérkőzésen 22 pontot gyűjtöttek –, de az utóbbi két meccsen kikaptak a Balmazújvárostól, s döntetlent játszottak a Soprontól. A siófokiak legutóbb meglepetésre kikaptak otthon a Budaörstől, de az idegenbeli mérlegük nem rossz. November eleje óta nyolc bajnokit játszottak vendégként, ezeken 16 pontot szereztek! Más kérdés, hogy a legutóbbi négyen csupán négyet.

ZTE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Május 21., szombat, 19.00)

A forduló egyik rangadója, a harmadik helyezett és az azonos pontszámmal álló negyedik találkozója. A Zete minden hátralévő mérkőzését otthon játssza, de ez önmagában még nem feltétlenül garancia a sikerre, a csapat a legutóbbi hét hazai meccséből csak hármat, a legutóbbi háromból egyet nyert meg, igaz, ez utóbbi a már bajnok Gyirmót elleni 3-0 volt. A Szeged elleni döntetlen egy héttel ezelőtt kifejezetten nem jött jól ifjabb Mihalecz István csapatának. A Kisvárda rangadót veszített Balmazújvárosban az előző fordulóban, ez tavasszal mindössze a második veresége volt, az elsőt a kiváló formába lendült Soroksár mérte rá. A várdaiak a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elleni botlás előtt sorozatban öt idegenbeli mérkőzésükön is győztek. Van miért törleszteniük: a Zalaegerszegi TE ősszel nyerni tudott Kisvárdán. Az NB II-es góllövőlista első helyezettje (Daru Bence) és a második helyen álló Erős Gábor külön csatát vívhat a mérkőzésen.

BUDAÖRS–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Május 21., szombat, 19.00)

Semleges pályán rendezik a mérkőzést, a felcsúti Pancho Arénában. A Budaörs sokat javult az elmúlt hetekben, a legutóbbi három fordulóban hét pontot is szerzett, ennél többet ebben a periódusban csupán a Soroksár, ugyanennyit a Csákvár ért el. Mindez azért is figyelemre méltó, mert a széria előtt február 20. óta nyeretlen volt a gárda. Mind a két győzelmet, a Szigetszentmiklós és a Siófok ellenit is, idegenben aratta. A Mezőkövesd a második helyen áll, ha úgy tetszik, a saját kezében van a sorsa a feljutást illetően. Pintér Attila együttese a legutóbbi két meccsét megnyerte, igaz, a tabella utolsó két helyezettje ellen. A mostani találkozón kívül még Siófokon kell pályára lépnie, majd otthon fogadja a Dunaújvárost. Érdekes, hogy a várdai „nullán” kívül a legutóbbi hét idegenbeli mérkőzésén kivétel nélkül egy gólt szerzett, ez egy döntetlen és két vereség mellett háromszor elég volt a győzelemhez is.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC
(Május 22., vasárnap, 20.00)

Az M4 Sporton is látható „tévés meccsen” a Gyirmót már biztos feljutóként, sőt bajnokként fogadja a Szolnoki MÁV együttesét. Bene Ferenc legénysége a 2015–2016-os idényben pályaválasztóként még veretlen, 13 mérkőzéséből tízet megnyert. Az elmúlt hetekben ugyan kétszer is megbotlott idegenben, de soproni sikerével révbe ért. A Szolnok az elmúlt hetekben szeszélyesen szerepelt, idén eddig csak a ZTE ellen tudott nyerni. Nagyon sajátságos a 2016-os idegenbeli mérlege: mind az öt eddigi meccse döntetlenre végződött. Ugyanakkor nem lesz könnyű pontot szereznie az utolsó két idegenbeli találkozóján, hiszen előbb Gyirmóton, majd Kisvárdán lép pályára.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS