Buzás Balázs az U17-es Eb fináléjában

2016. május. 21., 13:19   |    

Buzás Balázs az U17-es Eb fináléjában

Élete első, legrangosabb nemzetközi megmérettetésén hosszú utat járt be a magyar FIFA-asszisztens – a döntőben is szerepet kap.

Az azerbajdzsáni U17-es Európa-bajnokság nyitófordulójában a házigazdák portugálok elleni mérkőzésén mutatkozott be a korosztályos kontinensviadal egyetlen magyar képviselője, a békéscsabai Buzás Balázs. A bakui Olimpiai Stadionban a lengyel Bartosz Frankowski vezette a találkozót, amelyen a portugálok 5-0-ra hengereltek. Második alkalommal a Németország-Bosznia-Hercegovina meccsen (3-1) bizonyított a szlovák Peter Kralovic segítőjeként. Az Olaszország–Hollandia összecsapáson ismét a lengyel Frankowski asszisztense volt Buzás Balázs, a Karabakh Stadionban Che Nunelly góljával a hollandok bizonyultak jobbnak. A negyedik próbatétele a svéd-francia csoportmérkőzés volt, és immár harmadízben lehetett az asszisztense Frankowskinak. A svédek Teddy Bergqvist találatával gyűjtötték be a három pontot. A negyeddöntők előtt szűkítették a kereteket, és Buzás Balázsra ezután is számítottak. A legjobb négy közé jutásért vívott Németország-Belgium párharcon az izlandi Gunnar Jarl Jonsson munkáját segítette. A németek a lipcsei Renat Dadashov góljával jutottak tovább.

A portugál-holland elődöntőn a szlovák Peter Kralovic munkáját segítette a magyar asszisztens – immár negyedszer is a görög Lazaros Dimitriadis-szal alkotott párt. A portugálok José Gomes és Dalotz góljával gálázva nyertek, így készülhetnek a fináléra. Ott ismét találkozhatnak a tavaly óta FIFA-kerettag Buzás Balázzsal, ugyanis asszisztensünk megkoronázta az azerbajdzsáni szereplését – a döntőben is leteheti a névjegyét.

Május 21-én Bakuban a Portugália-Spanyolország ibériai presztízsmeccs az Eurosport jóvoltából ország-világ szeme láttára, 18 órától a cseh Petr Ardeleanu sípjelére kezdődik, az oldalvonalaknál Buzás Balázs és a török Ceyhun Sesigüzel segítenek neki, a tartalék-játékvezető pedig az izlandi Gunnar Jarl Jonsson lesz.

Magyar játékvezetői sikerek futószalagon: Kulcsár Katalin irányításával négyen készülhetnek a női Bajnokok Ligája-döntőre, Kassai Viktorra tartalék-játékvezetőként számítanak a Real-Atletico BL-fináléban, előtte Buzás Balázs bizonyíthat a korosztályos kontinensviadal első helyéről döntő párharc során.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS