Futballünnep Dévaványán

2016. május. 26., 15:10   |    

Futballünnep Dévaványán

Az elmúlt hét végén zajlott le a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés megyei Igazgatósága és a Fogyatékkal Élők Békés-megyei Szövetsége által rendezett labdarúgó-kupasorozat utolsó fordulója.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots filozófiája: A futball mindenkié! Ez a filozófia kifejezi, hogy a labdarúgás örömszerzés, és társadalmi integráló szerepe van. A sportág nyújtotta pozitív egészségügyi és szociális hatások, a játék élménye minden játékosnak jár, nemi hovatartozásától, életkortól, egészségi állapottól függetlenül.

A fogyatékossággal élők Békés megyében négy csapattal nyolc fordulót játszottak a 2015/16-os bajnoki évben, melynek végén alakult ki a végső sorrend. Bajnok lett a Dévaványai Borostyán csapata (edző Ugrai Csilla) megelőzve Vandhát, Degré és Magyarbánhegyes együtteseit.

A Dévaványán rendezett tornát megtekintette Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnökségének tagja, az MLSZ Békés megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke és Valánszki Róbert Dévaványa polgármestere is. A bajnoki érmeket és a különdíjakat Dankó Béla és Tóth Márton, a Békés megyei Igazgatóság Társadalmi alelnöke adta át.

A bajnokság gólkirálya Bogya István lett 39 góllal, a legjobb játékosnak Csahóczki Márkot, a legjobb kapusnak Szentmiklósi Lászlót választották meg. Mindhárman a Dévaványai Borostyán SE játékosai.

- Fontosak az ilyen rendezvények, melyek közösségi élmény, sportolási és kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a fiataloknak - mondta az mlsz.hu-nak Dankó Béla. - Kiemelkedő, hogy a MLSZ Békés Megyei Igazgatósága és a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége által szervezett labdarúgó kupasorozaton ilyen sokan részt kívántak venni. Gratulálok minden résztvevőnek az eredményéhez!

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS