Merkantil Bank Liga: akár a feljutás is eldőlhet hétvégén

2016. május. 27., 22:15   |    

Merkantil Bank Liga: akár a feljutás is eldőlhet hétvégén

A 29. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. Az utolsó előtti forduló dönthet a feljutásról és a kiesésről is.

BFC SIÓFOK–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Vasárnap, május 29., 18.00)

A második feljutó helyért vívott harcban lépéselőnybe került Mezőkövesd számára a döntő ütközet következik. A papírforma alapján a kövesdiek az utolsó fordulóbeli, záró hazai meccsen – a stadionavatón – nagy esélyesei a három pont megszerzésének a Dunaújváros-PASE ellen. Pintér Attila csapata a legutóbbi három mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, a legutóbbi három idegenbelin nem kapott gólt. Tavaszi idegenbeli mérkőzései sorát ugyan vereséggel kezdte Vácon, de azóta csupán a bajnok Gyirmót pályáján nem szerzett pontot. A Siófok már biztosan a 7-10., reálisabban a 8-10. hely között végez. A legutóbbi három találkozóján csupán egy pontot szerzett. Pályaválasztóként tavasszal mindössze kétszer nyert, a már kiesett Ajka, és az utolsó előtti SZTK-Erima ellen. A többi találkozóját elveszítette.

VÁC FC–SZTK-ERIMA
(Vasárnap, május 29., 18.00)

A forduló egyik legfontosabb összecsapásán két még a kieséstől rettegő gárda találkozik. Ha a Vác megnyeri ezt a mérkőzést, minden más eredménytől függetlenül biztosan bennmarad. Ha a szigetszentmiklósiak kikapnak, sorsuk a Dunaújváros-PASE és a Szolnok szereplésétől is függ. (Az SZTK-Erima egyébként másodfokon sem kapta meg az NB II-re kért licencet.) A Vác a legutóbbi fordulóban nyerni tudott, méghozzá idegenben, megpecsételve ezzel az Ajka sorsát. Pályaválasztóként ugyanakkor rettentően gyengén szerepelt az utóbbi időben, a legutóbbi hat meccséből csak egyen, a Szeged ellenin (3-2) szerzett pontot, pontokat. A legutóbbi hat hazai bajnoki találkozójából négyen szerzett gól nélkül is maradt. Az SZTK-Erima a legutóbbi fordulóban a rivális Dunaújváros-PASE elleni „szűk” győzelemmel tartotta életben bennmaradási reményeit. Idegenben augusztus 22. óta mindössze egyszer, április 24-én, Ajkán nyert. A vendégként lejátszott legutóbbi négy találkozójából hármat elveszített.

DUNAÚJVÁROS-PASE–BUDAÖRS FC
(Vasárnap, május 29., 19.00)

A nagyon nehéz helyzetben lévő dunaújvárosiak a legutóbbi négy fordulóban csupán egy pontot szereztek. Pályaválasztóként október 3. (!) óta nem tudtak nyerni, tavasszal nyolc hazai meccsükből csak kettőn szereztek egy-egy pontot. (Előbb a Szolnoki MÁV-val, majd legutóbb a már kiesett Ajkával játszottak döntetlent.) A Budaörs a korábbi májusi mérkőzésein már biztosította a bennmaradáshoz szükséges pontokat, noha a legutóbbi meccsét elveszítette. Idegenben a legutóbbi két fellépésén, Szigetszentmiklóson és Siófokon győzni tudott.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, május 29., 19.00)

A soproni vasutasok legutóbb április 3-án, Vácon tudtak nyerni, azóta pedig már hét fordulót játszottak... Ugyanakkor a legutóbbi négy mérkőzésükből csak egyszer, a bajnok Gyirmót ellen kaptak ki, a további három alkalommal szereztek egy pontot. Pályaválasztóként volt ugyan egy március elejéig tartó, ötös győzelmi sorozatuk, de azóta, immár hat találkozón nyeretlenek. A kisvárdaiak a legutóbbi két fordulóban kikaptak (előbb Balmazújvárosban, majd Zalaegerszegen), így visszacsúsztak az ötödik helyre. Matematikailag még elérhetnék a második helyet, de részben erre elég csekély az esély, részben pedig a klub nem kért licencet az élvonalba, így semmiképpen sem kerülne fel.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–AJKA FC
(Vasárnap, május 29., 19.00)

A balmazújvárosiak ugyan a legutóbbi három fordulóban két vereséget szenvedtek, így már (szinte) biztosan nem végeznek a második helyen, de a hazai mérlegük figyelemre méltó. A legutóbbi öt mérkőzésükön 13 pontot szereztek, legyűrték a Gyirmótot, a Zalaegerszeget és a Kisvárdát is. A papírforma alapján kevéssé valószínű, hogy a már kiesett Ajka elrontja ezt a jó sorozatot. A vendégek október 18. óta nem nyertek mérkőzést, sőt idegenben több mint két éve tudtak három pontot szerezni. Ennek fényében, persze, érdekes, hogy a legutóbbi két idegenbeli fellépésükön, a Dunaújváros-PASE és a Budaörs ellen nem szenvedtek vereséget.

ZALAEGERSZEGI TE FC–SOROKSÁR FC
(Vasárnap, május 29., 19.00)

A ZTE csapatára a tavasz talán legnehezebb feladata vár (a Gyirmót elleni hazai találkozó mellett), az utóbbi hetekben remekül szereplő Soroksárt fogadja. Az egerszegiek a legutóbbi három fordulóban két rangadót is nyertek, úgy tűnik, az idény végére belelendültek. Hetek óta hazai pályán szerepelnek (a szolnoki vendégjátékot leszámítva), csak a Csákvár ellen nem szereztek pontot. A Gyirmótot és a Kisvárdát, két élcsapatot, legyőztek. A Soroksár a legutóbbi kilenc fordulóban 27 pontot gyűjtött, minden mérkőzését megnyerte. Idegenben sorozatban már ötször nyert, például a ZTE legnagyobb riválisa, a Mezőkövesd pályáján is.

SZOLNOKI MÁV FC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, május 29., 19.00)

A Szolnok a bennmaradásért küzd, egy győzelemmel nagyon javítana a helyzetén. Az utolsó fordulóban majd Kisvárdán lép pályára. Csábi József együttese a legutóbbi két fordulóban kikapott, 2016-ban eddig hazai pályán csak egyszer, a ZTE ellen tudott nyerni. A Szeged már páholyban van, a legutóbbi három fordulóban veretlen maradt, a legutóbbi két alkalommal döntetlent játszott. Vendégként október 24. óta, a szigetszentmiklósi győzelmen kívül, csak kétszer szerzett pontot, de az a kettő bravúr volt, Soroksáron és Zalaegerszegen. A jelzett dátum óta a szegediek minden idegenbeli meccsükön lőttek gólt.

AQVITAL CSÁKVÁR FC–GYIRMÓT FC
(Vasárnap, május 29., 19.00)

A bajnokcsapat Csákváron lép pályára, a liga második és harmadik legeredményesebb támadósora találkozik. A Csákvár győzelemmel még életben tarthatja feljutási reményeit is. A gárda a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, ennél többet csak a Soroksár gyűjtött. A legutóbbi három hazai mérkőzésén ugyan csak négy pontot szerzett, de korábban félelmetesen szerepelt, szeptember 12. óta pályaválasztóként a megszerezhető 33 pontból 26-ot kasszírozott. A Gyirmót már felszabadultan játszhat, mi több javíthat az utóbbi egyhónapos mérlegén, hiszen a legutóbbi három idegenbeli találkozóján csupán három pontot szerzett.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS