MLSZ-megállapodás a katasztrófavédelemmel

2016. május. 30., 15:00   |    

MLSZ-megállapodás a katasztrófavédelemmel

Ma délelőtt együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Labdarúgó Szövetség és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

A megállapodása értelmében a katasztrófavédelem és a szövetség élénk információ- és tapasztalatcserét folytat majd az elfogadott és a kidolgozás alatt álló jogszabályokról és irányelvekről, azok hatásairól és az esetlegesen szükséges változtatásokról. A két szervezet szakemberei tanfolyamokkal és oktatóanyagokkal segítik egymás felkészítését, a hazai stadionok biztonsága érdekében közös fórumokat, felkészítéseket, továbbképzéseket is szerveznek. Együttműködnek a labdarúgó-mérkőzések biztonságos lebonyolításában, újragondolják például a stadionokban tartózkodók veszélyhelyzetek esetén történő tájékoztatásával kapcsolatos tennivalókat is.

A megállapodással az MLSZ egy viszonylag régi törekvése válik valóra, miáltal megteremtődik a feltétele annak, hogy a jövőben a stadionokat, futballpályákat a katasztrófavédelem egységes elvek mentén ellenőrizhesse, illetve a szövetség segítséget kaphat ahhoz, hogy szabályzatait a katasztrófavédelem elvárásainak megfelelően alakítsa át, alkossa meg.

Az aláírást követően Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, főigazgató úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a megállapodás tartalmaz minden olyan részletet, amely a katasztrófavédelemnek és a labdarúgó-szövetségnek is fontos. A tábornok beszélt arról is, az általa vezetett szervezet minden olyan helyen segítséget nyújt a megelőzésben, ahol erre lehetőség adódik. Tollár Tibor hangsúlyozta, a cél az, hogy a különféle szervezetek számára legyen egyértelmű, hogy a katasztrófavédelem egy olyan szolgáltató szervezet, amely hatósági munkájával elősegíteni kívánja az üzletmenetet.

A megállapodást az MLSZ részéről kézjegyével ellátó dr. Vági Márton főtitkár úgy fogalmazott, sok még a tennivaló, mire minden szurkoló megérti, hogyan is működik egy-egy sportesemény. A szakember szerint még legalább négy-öt évbe telik, míg sikerül megteremteni klubszinten is azt a biztonságot, amely újra családi programmá teheti a meccsre járást. A válogatott mérkőzésein ez már most is így van, ott egyre gyakrabban látni a nézőtéren családokat – tette hozzá.

A hírkategória további hírei

Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

Szövetség
Végső búcsút vettek Müller Sándortól

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS