Nagyszabású idényzárás az MLSZ edzőképzésében

2016. június. 11., 15:49   |    

Nagyszabású idényzárás az MLSZ edzőképzésében

Az MLSZ Edzőképző Központja keddtől csütörtökig tartotta meg az idény utolsó Emeljük a szintet konferenciáját, amelyre egy világhírű szakembert is sikerült meghívnia.

Az Emeljük a szintet konferenciasorozat a 10. felvonásához ért, az idényzáró találkozóra 1100 hazai szakember látogatott el, a Magyar Olimpiai Bizottsággal való együttműködésnek köszönhetően első alkalommal delegáltak edzőket más sportágak is az eseményre.

A konferencia fő témái, a fizikális felkészítés, a sérülésmegelőzés, a rehabilitáció, a sérüléskezelés egyre fontosabb szerepet kapnak a labdarúgásban, a naprakész tudásnak ma már minden korosztályban kiemelt szerepe van a napi edzésmunkában.

Magyarországra látogatott a világ egyik legismertebb erőnléti szakembere, Jens Bangsbo, a Juventus korábbi edzője, akinek tudására, tapasztalatára már évtizedek óta számítanak a dán válogatottnál is. Jens Bangsbo kedden az erőnlétiedző-képzés hallgatóinak tartott elméleti foglalkozást és gyakorlati bemutatót, szerdán pedig a BVSC-pályán figyelhették meg munka közben a hazai szakemberek.

- Az előző konferenciákon a különböző utánpótlás-korosztályok edzésmunkájának felépítése volt a téma, foglalkoztunk a csapatépítés kérdéseivel, és úgy gondoltuk, egy aktuális témával zárjuk az idényt, a rehabilitáció, a prevenció, a sérüléskezelés, a fizikális felkészítés kerül napirendre - mondta az mlsz.hu-nak Szalai László edzőképzési igazgató. - Az edzők napi munkájának rendkívül fontos része, hogy megelőzzék a sérüléseket, s úgy készítsék fel a játékosok szervezetét, hogy a későbbiekben ne történjen velük komoly sérülés, el tudják viselni azt a terhelést, amit az élsport jelent számukra. Külön öröm, hogy sikerült kiemelt előadóként megnyerni a dán Jens Bangsbót, az egyik legismertebb európai elméleti szakembert, akinek a gyakorlatban is óriási tapasztalata van, hiszen eddigi pályafutása során olyan labdarúgókat készített fel, mint Zidane, Nedved vagy Del Piero, munkáját, publikációit mind a mai napig elismerik a világ minden táján. Úgy gondoltuk, az ő meghívása méltó zárása az idénynek, és egyben jelzés is, hogy az MLSZ Edzőképző Központja mindent megtesz annak érdekében, hogy mindig a legfrissebb tudáshoz férhessenek hozzá a kollégák.

Az MLSZ TV a hazai erőnléti edzőknek tartott prezentációja után készített rövid interjút Jens Bagsbóval, amelyben az Európa-bajnokság és a fizikális felkészítés kapcsolata is szóba került.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS