Szurkolói rendbontásokért büntetett az UEFA

2016. június. 21., 16:30   |    

Szurkolói rendbontásokért büntetett az UEFA

Már az Ausztria elleni mérkőzés után eljárást indított ellenünk, majd az Izland elleni meccsen történt súlyosabb rendbontásokért is fegyelmi büntetést szabott ki a nemzetközi szövetség.

A magyar válogatott 44 év után szerepel ismét Európa-bajnokságon, így érthető, hogy rengeteg magyar szurkoló kísérte el a csapatot Franciaországba. Az Ausztria elleni győzelem után Marseille-ben egyes vélekedések szerint harmincezer magyar szurkoló teremtett már a városban fantasztikus atmoszférát. Az angol, orosz és helyi szurkolók korábbi randalírozása után a piros mezesek jó példát mutattak mindenkinek a városban, és aztán a stadionban is. Nem csoda, hogy a találkozó után szinte minden nyilatkozó játékos – még az ellenfelek is – kiemelték, milyen csodálatos tábora van a magyar válogatottnak.

Természetesen a csapatnak is nagyon sokat jelent a szurkolók és az otthoniak lelkesedése.
- Ilyen közönséggel nem lehet veszíteni, a szurkolók segítettek begyötörni az egyenlítő gólt, le a kalappal előttük és persze a csapat előtt is - fogalmazott a mérkőzés után Dzsudzsák Balázs. - Ma tizenöt millióan léptünk pályára, ilyen segítséggel a hátunk mögött nagyon kevés csapat tud legyőzni minket.

Sajnos azonban a sportszerűen éneklő tízezrek mellett néhányan megszegték a szabályokat: többen be akartak mászni a pályára, voltak, akik a stadion biztonsági személyzetével és rendőrökkel keveredtek verekedésbe, hanggránátot és petárdát lőttek fel, és fáklyát dobtak a pályára. A verekedésekkel kapcsolatban több magyar szurkolót előállítottak, közülük egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanújával le is tartóztattak, és természetesen az UEFA is vizsgálatot indított, melynek eredményét kedden délután hozták nyilvánosságra.

A nemzetközi szövetség az Ausztria elleni bordeaux-i mérkőzéssel kapcsolatban pirotechnika használatáért 20 000 euró, míg az Izland elleni, marseille-i mérkőzésen történtek esetében pirotechnika használatért, tárgyak pályára dobásáért és tömegverekedésben való részvételért 65 000 euró pénzbüntetés befizetésére kötelezi a magyar szövetséget.

dzsu|

A fentiek miatt is nagyon fontos, hogy az utolsó csoportmeccsünkön minden magyar szurkoló csak és kizárólag a sportszerűség keretein belül buzdítsa a csapatot, hiszen egy esetleges újabb rendbontás után az UEFA visszaesőként bünteti a csapatot. Ki kell emelni, hogy minden egyes olyan megmozdulás, amely okot adhat a nemzetközi szövetségnek a vizsgálódásra, közvetlenül a magyar csapatnak árt. A magyar válogatott kapitánya, Dzsudzsák Balázs is sportszerű biztatásra kérte a szurkolókat.

- Szurkolóink és köztünk nagyon szoros kapocs alakult ki, ami nagyon fontos számunkra, a lelátókról érkező buzdítás rettentő sokat jelent nekünk, és hihetetlen motivációt ad mindannyiunknak. Arra kérünk mindenkit, hogy továbbra is ugyanígy, közösen vívjuk meg a következő csatákat is, de úgy, hogy a lelátón történtek még a legszigorúbb döntéshozók számára se adjanak lehetőséget büntetés kiszabására, vagyis kizárólag a pályán elért eredmények határozzák meg azt, hogy hogyan zárjuk majd ezt az Európa-bajnokságot. Szerda este ismét találkozunk Lyonban! - fogalmazott csapatkapitányunk.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS