Háromgólos Vidi-siker az Európa Ligában

2016. június. 30., 20:08   |    

Háromgólos Vidi-siker az Európa Ligában

A Videoton FC 3-0-ra győzte le moldáv ellenfelét az Európa Liga első selejtezőkörének első mérkőzésén. Az MTK döntetlent játszott Kazahsztánban.

A Vidi végig mezőnyfölényben futballozott a moldáv Zaria Balti ellen, de a magabiztos győzelmet csak a hajrában, emberelőnyben tudta kiharcolni. Az első fehérvári gólt Géresi Krisztián szerezte egy védelmi hibát kihasználva a 18. percben, de a folytatásban kimaradtak a magyar lehetőségek, még úgy is, hogy az 52. perctől a moldávok emberhátrányban futballoztak. A 88. percben Feczesin Róbert duplázta meg a Vidi előnyét, majd a második vendégkiállítás után, a 94. percben Feczesin újabb gólt szerezve beállította a 3-0-ás végeredményt. A mérkőzés szünetében egy köszöntés erejéig pályára lépett a Vidi két Eb-t megjárt válogatott játékosa, Lang Ádám és Juhász Roland, akik - Dzsudzsák Balázzsal, Priskin Tamással és Fiola Attilával kiegészülve - most még civilben fogadták a szurkolók tapsát, valamint a Vidi ajándékát.

Az MTK a kazah Aktobe otthonában lépett pályára, és Torghelle Sándor 29. percben szerzett találatával a vezetést is megszerezte. A hazaiak a szünet előtt büntetőből egyenlítettek, a kiegyenlített második félidő pedig nem hozott gólt. A végeredmény 1-1 lett, a továbbjutás jövő héten, Gyirmóton dől el.

A DVSC-Teva fölényes, 5-0-ás győzelmet aratott a San Marinó-i La Fiorita otthonában, így már az első meccsen eldöntötte a párharcot.

Videoton FC - Zaria Balti 3-0 (1-0)
G.: Géresi 18., Feczesin 88., 94.

Aktobe - MTK Budapest 1-1 (1-1)
G.: Zalmukan 43., ill. Torghelle 29.

La Fiorita - DVSC-Teva 0-5 (0-2)
G.: Szakály 5., Tisza 34., Tisza 49., Szakály 84., Kulcsár 89.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS