Farkas Balázs világsztárok tornáján Dubajban

2016. július. 01., 10:59   |    

Farkas Balázs világsztárok tornáján Dubajban

Exkluzív feladattal bízták meg a magyar futsal FIFA-játékvezetőt, aki az Egyesült Arab Emírségekben járt.

A Perzsa-öböl déli partján, az Arab-félszigeten fekvő Dubajba invitálták Farkas Balázst. Az UEFA játékvezetői instruktorának ajánlásával, a helyi szövetség meghívására egy olasz kollégával érkezett a NAS Futsal Tournament nevű, világsztár vendégjátékosokkal megerősített tornára. A kiválóan szervezett, több sportágat felölelő rendezvény fővédnöke személyesen a koronaherceg. A torna specialitása, a ramadán, azaz a muszlim böjtölés miatt éjjelente tartott a program.

A rendezvény jelentőségét érzékelteti, hogy a portugál válogatott és a spanyol bajnokcsapat, az Inter Movistar két leghíresebb játékosa (Ricardinho és Cardinal) a párhuzamosan Dohában rendezendő Intercontinental Cup helyett Dubajba utazott, azonban együttesükkel a negyeddöntőben meglepetésre kiestek. Az elődöntőben hasonló sorsra jutott az idei BL-győztes Katata és Chiskhala csapata.

A fináléba az orosz válogatott Robinhóval és a spanyol ikon Miguelinnel felálló címvédő csapat (edzőjük Marcos Sorato, korábbi brazil szövetségi kapitány) valamint a Neto, Pito és Leo által fémjelzett gárda jutott. Az Al Jokar együttese ezúttal is győzelmet aratott (3-1), a meccs vezetőbírója az olasz Angelo Galante volt. Farkas Balázs az emírségekbeli kollégájával a bronzmérkőzést vezette. A torna megítélését jelzi, hogy a koronaherceg öccse adta át a díjakat a csapatoknak, a játékvezetőknek és a szervezőknek a futsal ünnepnapjai után. Míg tavaly Zinedine Zidane volt a sztárvendég, ezúttal Roberto Carlost látták vendégül Dubajban.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS