Szombaton rendezik az Országos Veterán Fesztivált

2016. július. 01., 14:05   |    

Szombaton rendezik az Országos Veterán Fesztivált

Szombaton Dabas-Sáriban, az FC Dabas sporttelepén rendezik meg a VIII. Országos Veterán Fesztivált.

A 60 éven felüliek torna sorozata 2009 óta évente kerül megrendezésre kerül az Országos Veterán Sport Egyesület szervezésében. A tornasorozat legfőbb támogatója a Magyar Labdarúgó Szövetség, a versenysorozat része a Szövetség Grassroots programjának. A Fesztivált támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

- Idén is 250 résztvevője lesz a fesztiválnak, amelyen a csapatok az őszi-tavaszi rendszerben lejátszott mérkőzéseken kialakult sorrend alapján vesznek részt - mondta Petrika Ibolya Grassroots koordinátor, az esemény főszervezője.

- A 12 csapat délelőtt selejtezőket játszik, majd délután kerül sor a helyosztókra. Az eredményhirdetést követi a „harmadik félidő”, ahol a veterán labdarúgók fehér asztal mellett beszélik meg a nap eseményeit, valamint emlékeznek a régmúlt idők nagy focicsatáira is - fűzte hozzá Őze Tibor az MLSZ Grassroots menedzsere, a versenysorozat szakmai felelőse.

A látványos megnyitó után felcsendül Hevesi Tamás slágere, amely egyben a fesztivál mottója is: „Egy életen át kell játszani”. Az eredményhirdetés után a slágert már együtt, közösen éneklik a veteránok.

Az MLSZ és OVLSE vezetőin kívül megtiszteli a rendezvényt Dabas város polgármestere, Kőszegi Zoltán is.

Jelen lesznek a torna nagykövetei, egykori híres labdarúgók, köztük a világválogatott labdarúgó, Szűcs Lajos, aki feleleveníti az 1972-es labdarúgó Eb személyes élményeit, és mesél arról is, hogyan élte meg Franciaországban elért történelmi sikert, immár szurkolóként.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS