Nagy csatában dőlt el a veterán bajnoki cím

2016. július. 05., 10:13   |    

Nagy csatában dőlt el a veterán bajnoki cím

Szombaton Dabason, az FC Dabas felújított sporttelepén rendezte meg az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület a VIII. Országos Veterán Fesztivált.

A rendezvénynek 250 résztvevője volt, az elmúlt év selejtezőin sikeresen szerepelt 12 csapat mellett az MLSZ képviselői, az OVLSE vezetői és a tornasorozat nagykövetei is megjelentek, közöttük Csank János, id. Dárdai Pál és Szabó György, két utóbbi pályára is lépett a mérkőzéseken. Id. Dárdai Pál a pécsi csapatát erősítette, a tatabányai Szabó György - aki 510 élvonalbeli mérkőzésen játszott a bányászváros csapatában – a VIP csoportban játszott.

- A rekkenő hőségben is színvonalas mérkőzéseket játszottak a csapatok, reggel 10 órától délután háromig tartott a fesztivál. Úgy gondolom az „öregfiúk” példát mutattak az utánuk következő generációknak a játék, a labdarúgás iránti szeretetből - mondta Petrika Ibolya, a Fesztivál fő szervezője.

A csoportmérkőzések után helyosztókat játszottak a veteránok, a döntőbe a Zalaegerszeg és Pécs csapata került, a meccset ádáz csatában nyerte meg a Zalaegerszeg.

- A tornán azok a csapatok szerepeltek jól, akik a „bajnoki” fordulók mellett is rendszeresen játszanak - mondta Őze Tibor, az OVLSE szakmai igazgatója. - Azt gondolom, ez a legnagyobb eredmény, amit a 2008 óta tartó versenysorozattal elértünk. A hagyományokhoz méltó fantasztikus környezetben játszottak a csapatok, nagyon jó döntés volt a helyszín kiválasztása.

A fesztivál végső sorrendje:

1. Zalaegerszeg 2. Pécsi MSC 3. Szeged 4. Miskolc

Különdíjasok:

Legjobb mezőnyjátékos: Galántai Tibor (Zalaegerszeg)
Legjobb kapus: Pap Tibor (Pécs)
Gólkirály: Nyisztor Sándor (Nyíregyházi Hetvenkedők)
Legidősebb játékos: Fister Ferenc (Videoton)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS