Európa Liga: az MTK dolga lesz a legnehezebb

2016. július. 06., 18:43   |    

Európa Liga: az MTK dolga lesz a legnehezebb

Csütörtökön rendezik az Európa Liga-selejtező első fordulójának magyar érdekeltségű visszavágóit.

A Videoton FC és a DVSC-Teva magabiztos győzelmet követően várja a csütörtöki visszavágót, míg az MTK Budapest az idegenbeli 1-1 után próbál meg továbbjutni a kazah Aktobe ellen. A kék-fehérek Gyirmóton játsszák le a mérkőzést (kezdési időpont: 18.00), amelyen Teodoru Vaszilisz vezetőedző azt várja, hogy csapata tüntesse el a pályán a két csapat között a világranglistán fennálló 150 helyes különbséget.

- Továbbjutást várunk, ezért dolgozunk, de véletlenül sem szabad lebecsülnünk az ellenfelet. Ahogy nálunk, úgy náluk is megvan az a néhány játékos, akiben mindig benne van a gól és az sem véletlen, hogy a klubvilágranglistán 150 hellyel előrébb rangsorolják nálunk a kazah együttest. Ennek ellenére bízom a csapatban és hiszem, hogy fegyelmezett játékkal, nagy odafigyeléssel elérhetjük egyértelmű célunkat, a továbbjutást - fogalmazott Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője.

A Videoton FC a múlt héten a hajrában gondoskodott arról, hogy ne kelljen túlzottan izgulnia a moldáv Zaria Balti elleni párharc idegenbeli felvonása előtt: az első félidőben szerzett egygólos előnyt az utolsó percekben növelte háromra. A kisinyovi visszavágó előtt a Vidi az első meccsen szerzett előny növelésére készül.

- A moldáv csapat kemény futballt játszott, ezen nem kell meglepődnünk, de itthon is felvettük a Balti ellen a kesztyűt, és kint sem lesz ez másként – mondta el Fejes András, a csapat védője a vidi.hu. - Az első forduló tapasztalataiból kiindulva, bízom abban, hogy nem ér minket nagy meglepetés, de az elsődleges az, hogy saját magunkra figyeljünk, a saját játékunkat játsszuk. Úgy éreztem, hogy ezzel az első meccsen sem volt probléma, pedig a szezon első mérkőzése sosem könnyű, a bajnokságban sem, de az Európa Ligában főleg. A kezdeti nehézségek után azonban itthon is nyerni tudtunk, így talán nem túlzott a reményem, hogy kettős győzelemmel jutunk tovább.

A DVSC-Teva az első mérkőzésen eldöntötte a San Marinó-i La Fiorita elleni párharcot, 5-0-ra győzte le idegenben ellenfelét. Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője azt szeretné, ha a csapat kiszolgálná a szurkolókat a csütörtökön 18.00 órakor kezdődő debreceni visszavágón.

- Egyetlen dologra kell figyelnünk a csütörtöki visszavágón, mégpedig ellenfelünk gyors kontráira. Ki kell zárnunk őket, és akkor nem érhet minket meglepetés. Mint említettem, San Marinóban jó eredményt értünk el, ez lesz a célunk a visszavágón is. Arra készülünk, hogy hazai közönség előtt is kiszolgáljuk szurkolóinkat - fogalmazott Kondás Elemér a dvsc.hu-nak adott nyilatkozatában.

A negyedik magyar kupaindulóval kapcsolatos hír, hogy a Ferencváros BL-selejtezős ellenfele sikertelenül fellebbezett a BL-ből történt kizárása ellen a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, így a zöld-fehérek az albán ezüstérmes Partizani Tirana ellen játszanak a BL-selejtező második fordulójában.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS