Portugália nyerte az Európa-bajnokságot

2016. július. 11., 00:29   |    

Portugália nyerte az Európa-bajnokságot

A magyar válogatott Eb-csoportellenfele és vb-selejtezős riválisa a hosszabbításban győzte le a házigazda Franciaországot az Európa-bajnokság fináléjában.

A magyar válogatottal egy Eb-csoportban szereplő portugál válogatott 0-0-ás rendes játékidőt követően, Éder 109. percben szerzett találatával 1-0-ra győzte le a franciákat a párizsi döntőben. A portugál együttes felnőtt szinten korábban sosem nyert aranyérmet nagy futballtornán, így vasárnap este történelmi sikert ért el diadalával.

A mérkőzés nagy részében a franciák domináltak, a portugál csapat ráadásul már az első félidő közepén elvesztette legjobbját, Cristiano Ronaldót, akit egy térdsérülés miatt kellett lecserélni. A franciák végig többet veszélyeztettek, a rendes játékidő hosszabbításában, a 92. percben centikre voltak a végső győzelemtől, de a kapufa megmentette Portugáliát. A házigazdák ennél közelebb már nem is jutottak a győztes gól megszerzéséhez, míg a portugálok a 109. percben, a csereként beállt Éder 22 méteres lövésével bevették a francia kaput, és ezzel megnyerték a viadalt.

Érdekesség, hogy az aranyérmes csapat hét Eb-mérkőzéséből csak egyet tudott rendes játékidőben megnyerni, a másik haton döntetlennel ért véget a 90 perc. Az egyik döntetlent éppen a magyar válogatott ellen érte el, még az F csoport utolsó fordulójában, ahol a mieink háromszor szereztek vezetést, és Elek Ákos kapufájánál közel jártak a negyedik gólhoz is, végül 3-3-mal zárult a találkozó. Ez az eredmény a magyar válogatott csoportelsőségét és a portugálok harmadik helyét jelentette. A portugálok ezt követően Horvátország, Lengyelország és Wales kiejtésével jutottak el a döntőig.

A magyar és a portugál csapat az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezők során is egy csoportban szerepel, 2017. március 25-én Portugáliában, fél évvel később, szeptember 3-án Budapesten mérkőzik meg egymással a két válogatott.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS