Gibraltári bravúrcsapatnál Farkas Ádámék

2016. július. 18., 10:56   |    

Gibraltári bravúrcsapatnál Farkas Ádámék

Az Europa FC–AIK Solna Európa Liga-selejtező mérkőzésen a magyar játékvezetői négyes.

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon Kassai Viktor teamjében alapvonali játékvezetőként kapott szerepet és állt helyt három mérkőzésen Farkas Ádám. A FIFA-bírónak újabb feladatot kell teljesítenie: július 14-én, csütörtökön 19 órától Gibraltárban vezet az EL-selejtező második fordulójában.

Az Europa FC az örmény Pjunyikot ejtette ki az első fordulóban: hazai környezetben 2-0-ás előnyt szerzett, majd Jerevánban a 2-1-es vereség is belefért a kvalifikációhoz. A The Green Machine becenevű klubot 1925-ben alapították, és a mostani továbbjutás a legnagyobb sikere a spanyol Juan Fernandez edző által irányított gárdának.

Gibraltár különlegessége, hogy városállam, és az Ibériai-félsziget legdélibb pontjához fekszik közel. Amióta három éve az Európai Labdarúgó-szövetség tagjává vált a válogatottjuk, az első győzelmüket rá egy évre Málta felett aratták. Ezúttal is a Victoria stadion ad otthont majd a kupamérkőzésnek, ahol a stockholmiak lesznek az ellenfelük. A csütörtöki első felvonást az AIK a 22-4-es kapura lövési arány ellenére mindössze 1-0-ra nyerte meg a 89. percben Carlos Strandberg góljával.

A svéd Allmänna Idrottsklubben Fotboll, azaz az AIK a XIX. században alakult. A 11-szeres bajnok és 8-szoros kupagyőztes jelenleg hazája bajnoksága, az Allsvenskan 4. helyezettje. Az EL-selejtező 1. fordulójában walesi Bala Town csapatát oda-vissza egyaránt 2-0-ra győzték le Rikard Norling tanítványai. Az Európa FC-AIK Solna EL-selejtező visszavágó Farkas Ádám sípjelére kezdődik. Erős Gábor és Lémon Oszkár aktív asszisztensi közreműködésére számíthat, míg a tartalék-játékvezető szerepét ezúttal Erdős József tölti be.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS