Európa Liga: a Videoton FC az egyedüli magyar továbbjutó

2016. július. 21., 22:30   |    

Európa Liga: a Videoton FC az egyedüli magyar továbbjutó

A DVSC-Teva és az MTK Budapest kettős vereséggel búcsúzott az Európa Ligától, a Videoton FC azonban kiharcolta a továbbjutást a harmadik selejtezőkörbe.

A Videoton FC 2-0-ás hazai győzelmét követően korán hátrányba került a Csukaricski otthonában, a házigazdák egy védelmi hibát használtak ki a 12. percben. A Vidi a játékrész hajrájában kidolgozott néhány lehetőséget, a legnagyobbnál Barczi Dávid lövését védte a szerbek kapusa. A második félidőben tartotta összesítésbeli előnyét a fehérvári együttes, a Csukaricski kénytelen volt egyre nagyobb erőket mozgósítani a második gól megszerzése érdekében. A Vidi türelmesen várt a kínálkozó lehetőségre, és a 76. percben meg is szerezte a biztos továbbjutáshoz szükséges találatot: Géresi Krisztián és Pátkai Máté összjátéka során utóbbi nagyszerűen tette vissza a labdát csapattársának, a 22 éves támadó pedig 7 méterről a kapu közepébe passzolt. Ezzel a góllal alakult ki az 1-1-es végeredmény, a Videoton FC 3-1-es összesítéssel jutott az Európa Liga harmadik selejtezőkörébe, ahol a dán Midtjylland lesz az ellenfele.

A 2-1-es hazai vereség után a DVSC-Teva győzni utazott a Torpedo Zsodino otthonába, de nem tudott dominálni a mérkőzésen, alig-alig dolgozott ki helyzetet a 90 perc során. A fehéroroszok ezzel szemben jól sáfárkodtak a lehetőségeikkel, a 25. percben, Gyemidovics találatával megszerezték a vezetést. A Loki kissé hitehagyottan futballozott a folytatásban, elmaradtak a helyzetei, és végül az egyenlítésre sem futotta erejéből, kettős vereséggel búcsúzott a kupától.

Az MTK az azeri Gabala otthonában próbálta meg ledolgozni a hazai pályán összeszedett egygólos hátrányát, de nem tudott komolyabb gólveszélyt jelenteni ellenfele kapujára, miközben a házigazdák már a 7. percben bevették a kék-fehérek kapuját, és még a szünet előtt megszerezték második góljukat is. Ezzel eldőlt a mérkőzés, a fordulás után a magyar csapat nem tudott újítani, és kettős vereséggel, 4-1-es összesítéssel esett ki az Európa Ligából.

Csukaricski - Videoton FC 1-1 (1-0)
G.: Fofana a 13., ill. Géresi a 76. percben
Továbbjutott a Videoton FC 3-1-es összesítéssel

Torpedo Zsodino - DVSC-Teva 1-0 (1-0)
G.: Gyemidovics a 25. percben
Továbbjutott a Torpedo 3-1-es összesítéssel

Gabala - MTK Budapest 2-0 (2-0)
G.: Zenjov a 7., Weeks a 37. percben
Továbbjutott a Gabala 4-1-es összesítéssel.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS