Először játszanak élvonalbeli bajnokit Gyirmóton

2016. július. 22., 12:58   |    

Először játszanak élvonalbeli bajnokit Gyirmóton

Ismét három szombati és három vasárnapi találkozót rendeznek az OTP Bank Ligában. Mindössze egy párban találkoznak a nyitó fordulóban győztes csapatok.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Szombat, július 23., 18.00)

A Haladás, ahogyan a 2015–2016-os idényben is, a Ferencváros elleni vereséggel kezdte az idényt. Ezúttal bemutatkozik pályaválasztóként is – Sopronban. A tavaszi idényhez hasonlóan ugyanis, a stadionja építése miatt, a Hűség városában fogadja ellenfeleit. A Hali az előző félévben hat bajnoki meccset játszott Sopronban, ebből csak egyet, a legutóbbit, a Fradi ellenit veszítette el. Vidéki csapat ellen 2015. május 2. óta nem szenvedett hazai bajnoki vereséget, sőt, a most is az OTP Bank Liga mezőnyében lévő vidéki csapatok ellen „otthon” 2014. szeptember 20. óta nem veszített! Az újonc Mezőkövesd-Zsóry FC az első fordulóban hazai pályán döntetlenre végzett a Gyirmóttal. Érdekes, hogy a csapat a Merkantil Bank Liga előző idényében vendégként több pontot gyűjtött, mint pályaválasztóként.

DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST FC
(Szombat, július 23., 18.00)

A pazar rajt, a Videoton FC idegenbeli legyőzése után fokozott érdeklődés nyilvánul meg Diósgyőrben a hazai csapat szereplése iránt. Tavaly augusztus végén emlékezetes meccset vívott egymással a két csapat Diósgyőrben, a 92. percben még 1-0-ra vezettek a lila-fehérek, ám a hazaiak Bognár és Tamás egy-egy góljával fordítottak és nyertek. A szezon hátralévő két egymás elleni összecsapását, Újpesten, ellenben Nebojsa Vignjevics legénysége nyerte meg. Érdekes, hogy az Újpest lassan hét éve nem nyert idegenbeli bajnokit a DVTK ellen, Borsodban sorozatban ötször nyertek eddig a piros-fehérek. Az Újpest gyengén kezdte a szezont, a hazai pályának választott Illovszky-stadionban 2-0-ra kikapott a Bp. Honvédtól. 2016-ban eddig még egyetlen idegenbeli bajnokit sem nyert meg!

BP. HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, július 23., 20.30)

A forduló egyetlen olyan párharca, amelyben két hárompontos, azaz a nyitó fordulóban győztes csapat találkozik. A kispestiek idegenben megverték az Újpestet, a zöld-fehérek pedig hasonlóan könnyen nyertek a Haladás ellen. A Bp. Honvéd pályaválasztóként 2016-ban mindössze kétszer szenvedett szenvedett vereséget, érdekes módon mindkétszer 1-0-ra, mindkétszer a Haladástól. A Fradi legutóbb 2014 novemberében győzött vendégként bajnoki találkozón a Bozsik Stadionban. Thomas Doll együttese, amely a hétközben kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a legutóbbi három idegenbeli bajnokijából kettőt, a legutóbbi kilencből ötöt elveszített. Ellenben szeptember 26. óta nem játszott vendégként döntetlent.

GYIRMÓT FC GYŐR–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, július 24., 18.00)

Az MTK visszatér Gyirmótra: a kék-fehér legénység a mostani idényben játszott már ott, a kazah Aktobe és az azeri FC Gabala elleni Európa-lila-mérkőzését is ott rendezte. Teodoru Vaszilisz gárdája öt tétmérkőzésen van túl az idényben, ebből egyet nyert meg (az Aktobe ellenit), hármat pedig elveszített. A bajnokságban a Vasas ellen vereséggel rajtolt – Dunaújvárosban. A gyirmótiak számára kétségtelenül ünnepi lesz a találkozó, hiszen az egyesület a története során először rendez élvonalbeli mérkőzést. Urbányi István együttese az első fordulóban 2-2-re végzett Mezőkövesden a másik újonccal. A Gyirmót a Merkantil Bank Liga előző idényében pályaválasztóként mindössze egy vereséget szenvedett.

PAKSI FC–VIDEOTON FC
(Vasárnap, július 24., 18.00)

A paksiak a számukra gyengén sikerült tavasz után értékes döntetlennel kezdték az idényt Debrecenben. A Videoton FC ellenben vereséggel rajtolt Felcsúton a Diósgyőri VTK ellen, igaz, a csapat sokkal jobb bizonyítványt érdemel a nemzetközi porondon nyújtott teljesítménye alapján. Két fordulót ment már az Európa-ligában, hasonlóra 2012 nyara, a főtáblára jutás óta nem volt példa. A Vidi áprilisban ugyan nyert Pakson, de előtte kevésbé szerepelt ott eredményesen, 2011-ben nyert ott legutóbb.

VASAS FC–DEBRECENI VSC-TEVA
(Vasárnap, július 24., 18.00)

A piros-kékek az első fordulóban nyertek az MTK ellen Dunaújvárosban. A legutóbbi három bajnokiján kilenc pontot gyűjtött a csapat! Pályaválasztóként a legutóbbi nyolc hazai mérkőzéséből ötöt megnyert, s csak a Ferencvárostól és a Diósgyőrtől kapott ki. A Loki meglepő hazai döntetlennel indította az idényt a Paks ellen. Feltűnő, hogy idegenben milyen gyenge Kondás Elemér legénységének a bajnoki mérlege: szeptember 19. óta mindössze egy mérkőzést, a Paks ellenit nyerte meg. Ám azon a bizonyos, szeptember 19-i találkozón a Vasast győzte le a Fáy utcában.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS