Hibátlan maradt a DVTK és a Ferencváros

2016. július. 23., 22:21   |    

Hibátlan maradt a DVTK és a Ferencváros

A diósgyőriek hátrányból felállva győzték le az Újpestet, a Ferencváros Böde Dániel találatával nyert Kispesten az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (1-1)
G.: Rácz a 8., ill. Gohér a 41. percben

A Haladás már a 8. percben vezetéshez jutott, Rácz Barnabás szabadrúgásból lőtte be a kapu elé a labdát, ami elsuhant minden láb mellett, és a kapuba pattant (1-0). Rácz nem sokkal később megszerezhette volna második találatát is, de hibázott nagy helyzetben. A 41. percben jött a mezőkövesdi válasz, Gohér Gergő szabadrúgásból, mintegy 25 méterről lőtt a kapu bal oldalába (1-1). A második félidőben a kövesdiek védték az egy pontot, a Hali pedig hiába próbálta feltörni ellenfele védekezését. A 78. percben Tóth Bencét kiállította a játékvezető, de a vendégek emberhátrányban is kihúzták kapott gól nélkül, és végül egy ponttal tértek haza Sopronból.

DVTK - Újpest FC 2-1 (0-1)
G.: Oláh az 52., Bognár az 54., ill. Andrics a 30. (11-esből) percben

A diósgyőriek kezdtek aktívabban, de nem tudták feltörni az újpesti védelmet, majd a 30. percben vezetéshez jutott az Újpest: Antal Botond húzta le a labdát egy beadás után, majd a kezével Angelov felé csapott. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Nemanja Andrics értékesített (0-1). A második félidő elején két percen belül két gólt is szerzett a DVTK, az 52. percben, Bognár István szöglet után Oláh Bálint fejelt a hálóba, második élvonalbeli bajnokiján megszerezve első NB I-es gólját (1-1). Az 54. percben Bognár lőtt óriási gólt 19 méterről, ezzel már a hazaiaknál volt az előny (2-1). A folytatásban aktivizálta magát az Újpest, a legnagyobb lehetőségét a 93. percben hagyta ki, amikor Antal Botond védett bravúrral. Az eredmény nem változott, a Diósgyőr két győzelemmel, az Újpest két vereséggel kezdte az idényt.

Budapest Honvéd - Ferencváros 0-1 (0-1)
G.: Böde a 42. percben

A Ferencvároson látszott, hogy csütörtökön még egy fárasztó BL-selejtezőn lépett pályára, hiányzott a frissesség a játékából, a mérkőzés első félórájában nem tudott mit kezdeni a szervezetten védekező kispestiekkel. A Honvéd egy hajszállal veszélyesebb volt kapura, de azért túl sok próbálkozást hazai részről sem jegyezhettünk fel. A 42. percben az első valamirevaló Fradi-helyzet góllal zárult, a jobb oldalról befelé induló Nagy Dominik adott szenzációs mélységi passzt Böde Dánielnek, aki egy átvétel után, 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A második félidőben visszaesett a Honvéd játéka, a Ferencváros elégedett volt az egygólos vezetéssel, ezért nem erőltette a támadásokat, a kispestiek pedig hiába próbálkoztak, nem tudtak nyomást gyakorolni a hazai kapura. Nem is változott az eredmény, a Ferencváros két forduló után hatpontos, a Honvéd egy győzelemmel és egy vereséggel áll.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS